Băsescu, despre dosarul deschis la Parchet: Imediat ce sunt chemat, mă voi duce

Băsescu, despre dosarul deschis la Parchet: Imediat ce sunt chemat, mă voi duce

Fostul preşedinte Traian Băsescu are dosar deschis la Parchetul General, privind declaraţii false în privinţa necolaborării cu Securitatea. El a spus luni că nu se va prevala de imunitatea parlamentară şi, imediat ce este chemat la audieri, se va duce.

”Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitatea parlamentară, imediat ce sunt chemat, mă voi duce”, a afirmat Băsescu.

Actual europarlamentar, Băsescu îşi caută un apartament în care să se mute, după ce RA-APPS a decis că trebuie să elibereze vila de protocol, în urma deciziei instanţei privind colaborarea cu Securitatea.  

ADVERTISING

”Caut apartament, asta fac. Nu m-am gândit ( la zonă - n.red.), trebuie să-mi şi convină financiar. Oferte sunt, trebuie să vedem, că trebuie şi mobilat. Am discutat cu soţia şi cu diverşi dezvoltatori. Maria e o o femeie decentă şi decenţă, atât”, a spus el, despre condiţiile pe care soţia sa le doreşte pentru noul apartament.   

Grupul de Investigaţii Politice a anunţat, într-o postare, că pe 31 martie 2022, Parchetul General i-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020, dosarul declaraţiilor false de necolaborare cu Securitatea depuse de Traian Băsescu, „se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracţiunii de fals în declaraţii”. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇