Baconschi, despre Elena Udrea: Nu am fost de acord cu demonizarea asta și misogină, și trasă de păr. Ce a răspuns când a fost pus să aleagă între Băsescu și Iohannis

Baconschi, despre Elena Udrea: Nu am fost de acord cu demonizarea asta și misogină, și trasă de păr. Ce a răspuns când a fost pus să aleagă între Băsescu și Iohannis

Politologul Teodor Baconschi spune că are o formă de compasiune pentru Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Pus să aleagă între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, fostul ministru de Externe a răspuns categoric: ”Rămân băsist”.

Declarațiile au fost făcute sâmbătă, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV,

”Am şi o formă de compasiune pentru ce a păţit (Elena Udrea - n.r.), până la urmă. Asta arată într-adevăr că trebuie să-ţi cunoşti limitele, să nu mergi prea departe. Când ceva e prea mult, debordează. Dar, în acelaşi timp, nici nu am fost de acord cu demonizarea asta şi misogină, pe de o parte, şi trasă de păr, dacă ne uităm la ce zoologie produce politica românească şi la ce galerie de milionari frauduloşi n-au avut nicio treabă cu justiţia.

ADVERTISING

Sau au fost scăpaţi, sau, dacă cumva au fost condamnaţi, li s-a permis să dispară în ţări din care nu pot fi aduşi. Tocmai în numele măsurii şi al bunului-simţ ar trebui să refuzăm genul acesta de demonizare a cuiva ca şi cum ar fi sursa absolut a răului, pentru că răul e prezent, în doze diferite, în societate în fiecare dintre noi”, a spus Teodor Baconschi în emisiunea Insider politic. 

Întrebat pe cine ar alege între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, fostul ministru de Externe din guvernarea PDL a răspuns: ”Rămân băsist, cum mi s-a spus. Nu am de ce să mă dezic de preşedintele Traian Băsescu, un om de stat cu real talent, care a făcut mult bine României, în ciuda păţaniilor prin care a fost şi el nevoit să treacă”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇