Aurescu, despre Schengen: Tot felul de sfaturi date de persoane care nu și-au negociat nici măcar propriul salariu

Aurescu, despre Schengen: Tot felul de sfaturi date de persoane care nu și-au negociat nici măcar propriul salariu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, despre supralicitarea termenului de 8 decembrie pentru intrarea României în Schengen, că munca diplomatică nu se face prin fixarea unor termene arbitrare artificiale.

”Cu siguranţă, dar pentru orice fel de dosar, munca diplomatică nu se face prin fixarea unor termene arbitrare artificiale, munca diplomatică înseamnă construcţie, înseamnă migală, înseamnă cărămidă cu cărămidă, etapa cu etapa, până ajungi la un rezultat şi când ajungi la un rezultat atunci îl anunţi, asta înseamnă să îți faci treaba profesionist.

ADVERTISING

Am văzut tot felul de sfaturi care ne-au fost date de către persoane care habar n-au ce înseamnă negocierile sau care nu şi-au negociat niciodată nici măcar propriul salariu”, a mai spus Aurescu, la Digi24.

”8 decembrie a fost o bătălie, dar nu a fost războiul. Războiul noi îl vom câştiga în momentul în care lucrurile vor fi aliniate”, a mai spus ministrul, întrebat dacă va reuşi România să iasă învingătoare şi vă intra în Schengen.

Ministrul de Externe a precizat că toate rezultatele obţinute până acum, împreuna cu premierul, sub conducerea preşedintelui României, ne-au adus într-un punct în care beneficem de cea mai mare susţinere pentru aderarea la spaţiul Schengen pe care am avut-o din 2011 până în prezent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aurescu a precizat că ”diplomaţia nu înseamnă că te duci şi zâmbeşti frumos şi şăgalnic câteva minute spui o glumă şi ai rezolvat”.

”Diplomaţia înseamnă în momentul de faţă lucru intens profesionist, muncă de migală, detaliu, aţi văzut cât de complicat a fost să ajungem la votul pozitiv al Olandei, la susţinerea Olandei sau la susţinerea Suediei. Toate acestea se fac prin construcţie şi ele se construiesc pe un profil al României care este mult mai conturat astăzi şi cred că este o eroare să ne autovictimizăm.

ADVERTISING

Eu cred că dacă continuăm să facem lucrul acesta ne atacăm propria noastră stimă de sine ca naţiune, dăm apă la moară Rusiei şi forţelor populiste şi naţionaliste care din păcate nu lipsesc nici în România şi nu reuşim să mergem mai departe”, a arătat Aurescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇