Ciolacu i-a scris cancelarului Nehammer și a plătit să apară în Die Presse. 5 învățăminte după eșec

Ciolacu i-a scris cancelarului Nehammer și a plătit să apară în Die Presse. 5 învățăminte după eșec

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis o scrisoare oficială cancelarului austriac, Karl Nehammer, în care i-a spus că Romania și românii merită să facă parte din Schengen.

Totodată, Ciolacu l-a invitat pe Nehammer în România ca să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului român.

”Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții.

Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISING

Liderul PSD i-a mai spus lui Karl Nehammer că românii sunt la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România.

”Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei. Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, a mai scris Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Scrisoarea lui Ciolacu a fost publicată în cotidianul austriac Die Presse și este marcată ca reclamă, aşadar PSD a plătit pentru această apariţie.

image-29
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

5 învățăminte după ședința Consiliului European

Pe de altă parte, europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă că există cinci învățăminte după ședința Consiliului European de joi privind aderarea României la spațiul Schengen.

  1. România a eşuat în a face din extinderea Schengen şi veto-ul Austriei o prioritate europeană. Consiliul European nu a avut acest subiect pe ordinea de zi, tematica fiind doar evocată în anumite discursuri. Așa cum am afirmat în nenumărate rânduri este de datoria noastră să menținem acest subiect sus pe agenda europeană.
  2. Nu există o perspectivă clară privind aderarea la zona de liberă circulație. Deşi era uşor de obținut, nu a existat nicio referință la aderarea României la spațiul Schengen în concluziile Consiliului European. O lipsă de ambiție din partea României.
  3. Tema migrației a devenit mai importantă decât extinderea Schengen. Am pierdut momentul. Discuțiile cu Suedia arată lipsa de interes a viitoarei preşedinții la Consiliul UE în a trata subiectul în următoarele luni.
  4. Opoziția Olandei la aderarea Bulgariei a devenit tot mai radicală. Premierul olandez a evocat un nou raport MCV pentru Bulgaria şi posibile discuții în vara anului viitor. Decuplarea, directă (documente de aderare separate) sau indirectă (acelaşi document care prevede date diferite), devine, așa cum o spun deja de ceva vreme, opțiunea cea mai sigură deşi nu este de dorit.
  5. Se constată faptul că a existat o eroare de strategie. Trebuie să schimbăm abordarea pe viitor. Îmbucurător este că am văzut prietenii României în declarațiile de ieri, în mod special cancelarul social-democrat din Germania şi preşedinta Parlamentului European.
ADVERTISING

Europarlamentarul PSD mai afirmă pe Facebook că în toate aceste luni de campanie pentru aderare la spațiul Schengen a constatat cu bucurie că uniți putem face foarte multe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇