AUR vrea să conteste alegerile în diaspora: A fost o uriașă bătaie de joc. Fraudă a sistemului lui Iohannis

AUR vrea să conteste alegerile în diaspora: A fost o uriașă bătaie de joc. Fraudă a sistemului lui Iohannis

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a anunțat, la închiderea urnelor, că AUR se pregătește să conteste alegerile din diaspora: „A fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare”.

George Simion, co-președintele AUR a spus că scorul estimat pentru Alianță este „o mare, mare victorie”, fiind convins că la un an de existență a partidului a reușit să obțină mai mult de 500.000 de voturi, cât și-a propus.

ADVERTISING

Simion: Este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare

Simion a anunțat că AUR va contesta procesul electoral din Diaspora.

„Vreau să vă semnalez tuturor - şi opiniei publice - faptul că o să contestăm procesul electoral din Diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare.

Când i-a convenit domnului preşedinte şi partidelor sale, românii de peste hotare au fost buni, acum 14.000 de voturi au dispărut inexplicabil, acum multe secţii de votare au fost închise în ciuda anunțurilor făcute de către ministerul de Externe. Au fost mai puţine secţii de vot decât la alegerile prezidenţiale”, spune George Simion.

ADVERTISING

AUR: Aproape 100.000 de români nu au putut vota peste hotare

După estimările AUR, aproape 100.000 de români nu au putut vota peste hotare.

Simion spune că nu va face alinață nici cu PNL, nici cu PSD în Parlament.

În plus, pentru că s-a spus că AUR este un partid extremist, Simion a declarat că „nu suntem extremişti, dar suntem radicali, radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani”.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înfiinţată în 2019 de către activistul unionist George Simion. Partidul se consideră de dreapta, conservator, patriot şi unionist şi este cunoscut mai ales pentru manifestaţiile din stradă care promovează unirea fostei provinicii româneşti cu România.

ADVERTISING

AUR este creditat în exit-poll cu 5,2% din voturi.

Iată cum a decurs ziua alegerilor minut cu minut: cele mai importante declaraţii şi întâmplări neaşteptate din ţară


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇