AUR inițiază o lege anti-LGBTQI ca în Ungaria: Vrem să ferim copiii românilor

AUR inițiază o lege anti-LGBTQI ca în Ungaria: Vrem să ferim copiii românilor

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunțat că va iniţia demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex.

Ungaria a adoptat o astfel de lege, care a atras criticile activiștilor pentru drepturile omului, precum și ale liderilor UE. Premierul Olandei chiar a spus după ce această lege a fost adoptată că Ungaria nu mai are ce căuta în Uniune.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a explicat liderul senatorilor partidului, Claudiu Târziu.

ADVERTISING

„Peste 98% dintre membrii şi simpatizanţii noştri susţin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislaţii, menite să apere copiii din grădiniţe şi şcoli.

Prin acest demers suntem consecvenţi cu poziţiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări şi cu ceilalţi parteneri conservatori din Europa”, a declarat  liderul deputaţilor AUR George Simion, co-preşedinte al formaţiunii, potrivit unui comunicat de presă.

Citește mai multe despre legea din Ungaria și reacțiile ce au urmat adoptării:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇