Chemat la DNA în dosarul vaccinurilor, Andrei Baciu demisionează de la conducerea CNAS UPDATE Rafila a aflat de pe Facebook

Chemat la DNA în dosarul vaccinurilor, Andrei Baciu demisionează de la conducerea CNAS <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Rafila a aflat de pe Facebook

Andrei Baciu îşi dă demisia de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la doar 4 luni după numirea în funcţie.

Anunţul demisiei a fost postat de Andrei Baciu dimineaţă pe Facebook, în contextul în care acesta a fost chemat chiar luni, la DNA, în dosarul vaccinurilor antiCovid, în care au fost puşi sub acuzare fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Andrei Baciu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în perioada pandemiei, ulterior fiind numit șeful CNCAV.

Baciu-DNA
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numele lui Andrei Baciu ar apărea în referatul DNA în care procurorii cereau ridicarea imunității pentru Florin Cîțu, susţine Antena3.

ADVERTISING

Mesajul pe Facebook

Andrei Baciu susține că are încredere în sistemul de justiție și că adevărul va ieși la iveală. El spune că, fiind medic, a pus mereu pe primul loc binele pacienților, iar această demisie e "de onoare".

"Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.

Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.

Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați", este postarea integrală a lui Andrei Baciu.

Ramificaţiile anchetei DNA

Vineri, de la DNA, Vlad Voiculescu anunţa că va fi audiat şi Andrei Baciu în dosarul vaccinurilor cumpărate în pandemie.

ADVERTISING

”Domnul procuror mi-a spus că nu a intervievat încă pe nimeni în afară de domnul Cîțu, acum două zile, pe mine acum, o să urmeze doamna Mihăilă, o să urmeze domnul Andrei Baciu, după care o să urmeze alții care pot picta întregul tablou”, a declarat Vlad Voiculescu.

Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

Atât Baciu, cât şi generalul Gheorghiță ar fi menționați de procurori în documente.

Ciucă apreciază onoarea şi Rafila a aflat întâmplător

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că nu a fost nevoie să-i ceară lui Andrei Baciu să se retragă de la şefia CNAS.

"Am vorbit cu domnul Baciu, nu a fost nevoie să-i cer demisia. A fost o demisie de onoare, considerând că, odată ce i-a fost vehiculat numele în acel dosar, îşi va da demisia de la Casa de Sănătate", a afirmat Ciucă, înaintea şedinţei conducerii PNL.

În schimb, ministrul Alexandru Rafila a aflat despre demisia lui Andrei Baciu de pe Facebook.

„Nu știu dacă la cabinetul premierului a ajuns această demisie, eu am aflat întâmplător, cineva mi-a trimis postarea. Cred că demisiile, mai ales când discutăm de probleme extrem de importante, trebuie să fie asumate, să existe o discuție prealabilă”, a afirmat ministrul.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este condusă de un președinte, propunerea pentru președinte este făcută de către ministrul Sănătății, iar numirea este făcută de către premier, a adăugat Rafila.

Marți se va organiza ședința CA al CNAS, în care se va lua o decizie, dar Rafila crede că va exista un interimat, după care va urma „o decizie politică de numire”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇