Alina Gorghiu spune că-i cedează „cu tot dragul” șefia Senatului lui Ciucă: Suntem foarte hotărâți să rămânem la guvernare cu PSD

Alina Gorghiu spune că-i cedează „cu tot dragul” șefia Senatului lui Ciucă: Suntem foarte hotărâți să rămânem la guvernare cu PSD

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, spune că dacă preşedintele PNL, după rotativa premierilor anul viitor, va dori să ocupe funcţia de preşedinte al Senatului, îl va susţine „cu tot dragul”, dar că nu s-a luat o decizie în partid.

„Nu am nicio ezitare dacă aceasta va fi decizia PNL, însă la noi momentan nu s-a discutat, dar nimeni nu se cramponează de nimic. Dacă preşedintele PNL, după rotativa premierilor, va dori să ocupe funcţia de preşedinte al Senatului, îl voi susţine cu tot dragul. Activitatea parlamentară este plăcerea mea, decizia este a domniei sale, nu s-a luat o decizie în PNL”, a spus ea. 

Întrebată dacă Nicolae Ciucă ar putea avea soarta lui Florin Cîţu, Gorghiu a spus: „De câte ori credeţi că poate greşi PNL făcând mişcări din acestea bruşte? Când face mişcări bruşte poţi să consideri asta o greşeală. Ce pot să vă spun cu certitudine este că nu vom schimba preşedintele PNL, mai aud povestea asta ascuns, pe la colţuri. (..) Sunt sigură că nu vom avea Congres, lumea se aşteaptă sau poate colegii din opoziţie mai speră la trepidaţii la rotativă”.

Ea a menţionat că această schimbare a premierilor „poate fi un moment sensibil şi are potențial dacă nu eşti un partid care întotdeauna a respectat protocolul”.

„Noi suntem foarte pregătiţi pentru această rotativă, nu va fi un moment generator de tensiune politică, ştim să facem politică suficient de bine pentru a nu transforma acest moment într-o slăbiciune”, a mai arătat Gorghiu. 

„Suntem foarte hotărâţi să rămânem la guvernare în această formulă cu PSD”

Șefa Senatului a subliniat că liberalii sunt foarte hotărâţi să rămână la guvernare în această formulă cu PSD până în 2024, când în urma alegerilor se va ajunge la altă guvernare.

„Suntem foarte hotărâţi să rămânem la guvernare în această formulă cu PSD până în 2024, până când se va termina cu guvernarea, nu din alte motive ci pentru că a venit rezultatul la alegerile generale şi se va face desemnarea de premier. Vor fi toate cam în acelaşi timp, parlamentarele cu prezidenţialele se cam suprapun. Vom avea un ciclu de patru ani fără alegeri, vă daţi seama cât se poate construi”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a arătat că au o coaliţie guvernamentală cu PSD şi PNL şi-ar face un deserviciu dacă ar gândi o alianţă politică cu aceştia: „Mesajul premierului a fost clar, vom merge în alegeri pe barba noastră şi cred că va fi un test”. 

Despre rezultatele sondajelor, Gorghiu a spus că „este o diferenţă (între PSD şi PNL, n.red.) care o face să creadă că PNL poate câştiga alegerile.

„Este o diferenţă care pe mine mă face să cred că PNL poate câştiga alegerile. I-am bătut pe colegii din PSD nu odată, iar alegerile care îi dor este că noi am reuşit să câştigăm alegerile prezidenţiale, o vom face din nou”, a arătat Gorghiu.

Ea a precizat că PNL nu a stabilit candidatul la prezidenţiale, dar are un obicei să meargă cu preşedintele partidului. „Vom avea o decizie a partidului în ansamblul său, vom avea un consiliu, poate un congres în care să decidem candidatul, nici la noi decizia nu s-a luat în 3, în 5 sau 6. Decizia se va lua mult mai aproape de alegerile prezidenţiale, sunt mulți lideri în PNL care şi-ar putea dori să intre în competiţie”, a spus Gorghiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇