Ciolacu: Dacă există probleme la rotația din mai, ne întoarcem la votul românilor

Ciolacu: Dacă există probleme la rotația din mai, ne întoarcem la votul românilor

Dacă vor fi probleme la rotația din mai, când urmează ca PSD să preia funcția de premier, există o singură soluție, să ne întoarcem la votul românilor, a spus Marcel Ciolacu, președintele social democraților.

Ciolacu a fost întrebat, joi, la Craiova, când își va nominaliza PSD premierul pentru rotația din mai. „Când o să îi vină timpul”, a răspuns președintele PSD.

El a mai spus că nu crede, totuși, că vor fi probleme la acel moment. „Eu cred că nu sunt probleme la rotaţia din luna mai. Absolut nicio problemă. Dacă există probleme la rotaţia din mai, avem o singură soluţie – ne întoarcem la votul românilor”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING

Chestionat dacă va semna preşedintele Klaus Iohannis decretul pentru numirea lui în funcţia de prim-ministru, Ciolacu a răspuns: „Vă rog frumos, la prima conferinţă a preşedintelui, să îi puneţi întrebarea”.

Conform Protocolului coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL
  • ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
  • ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei
  • coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇