Alianţa USR PLUS a propus patru noi secretari de stat

Alianţa USR PLUS a propus patru noi secretari de stat

Alianţa USR PLUS a propus patru noi secretari de stat şi un subsecretar de stat pentru poziţiile care îi revin în cadrul ministerelor în urma negocierilor din coaliţia de guvernare.

Au fost propuși: Iulia Popovici – secretar de stat la Ministerul Culturii, Radu Szekely – secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Adrian-Ştefan Cârstea – secretar de stat la Ministerul Sportului şi Tineretului, Vlad Sinca – secretar de stat la Ministerul Energiei şi Mihai Sandu – subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, Iulia Popovici este critic şi curator de artele spectacolului, expert în programe culturale româneşti şi europene, autoare de cărţi despre sectorul cultural independent, iar în 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Şuteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociaţia Trans-sectorială a Independenţilor din Cultură), organizaţie de advocacy şi asistenţă pentru lucrătorii culturali independenţi. În ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

ADVERTISING

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu, cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educaţie şi Cultură şi în domeniul Tineret şi Cercetare.

ADVERTISING

Adrian-Ştefan Cârstea este absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti şi de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. În urmă cu patru ani a decis că este momentul să se implice în schimbarea modului în care se face politică în ţara noastră, intrând în partidul Uniunea Salvaţi România, filiala Argeş.

Vlad Sinca este economist, cu o experienţă de zece ani în domeniul energiei, în poziţii de management la diferite companii. A devenit membru USR în 2018 şi a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS în domeniul energiei.

Mihai Sandu este membru USR din 2018 şi se bucură de o experienţă şi expertiză bogată în domeniul politicii externe. A fost consilier în Administraţia Prezidenţială şi expert în Parlament şi în Ministerul Afacerilor Externe, are două facultăţi şi un masterat absolvite şi un doctorat în an terminal în domeniul ştiinţelor politice.

"În zilele următoare, Alianţa USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate poziţiile de demnitate publică.

Pentru ocuparea funcţiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliţie, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât şi experţilor din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcţii publice", a arătat sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇