Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, a demisionat de la ANRE

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, a demisionat de la ANRE

PSD a anunţat, miercuri, într-un comunicat oficial, că începând cu data de 3 martie 2022, încetează, la cerere, mandatul lui Alexandru Stănescu (foto), propus de grupul parlamentar al PSD pentru funcţia de membru în comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE).

Am înaintat în această dimineaţă Parlamentului demisia din funcţia de membru în comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată”, a declarat Alexandru Stănescu.

ADVERTISING

Acesta este fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Surse citate de G4Media declarau zilele trecute că locul lui Alexandru Stănescu va fi luat de Iulian Iancu, acuzat în repetate rânduri, chiar de colegi de partid, că e apropiat de Rusia și face jocurile Gazprom, respins de președintele Klaus Iohannis, în 2019, pentru funcția de vicepremier pentru teme economice, pe motiv că ar periclita „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”.

ADVERTISING

În luna decembrie, Camera Deputaţilor şi Senatul l-au ales, în plenul comun, pe Alexandru Stănescu, în funcţia de membru al Comitetului Naţional de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acesta a fost propus de PSD cu toate că nu avea niciun fel de experiență în domeniu, motiv pentru care USR a atacat hotărârea Parlamentului la Curtea Constituțională.

Marcel Ciolacu afirma atunci că partidul a venit cu această propunere pentru că a contat foarte mult faptul că Alexandru Stănescu este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

ADVERTISING

„Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, declara Ciolacu.

În perioada 2012–2020 Alexandru Stănescu a fost deputat PSD, vicepreşedinte, apoi preşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, se mai precizează în comunicat. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇