Rezultate alegeri Timișoara: Dominic Fritz a câștigat detașat

Rezultate alegeri Timișoara: Dominic Fritz a câștigat detașat

Dominic Fritz, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat de primar al municipiului Timişoara, este câştigătorul acestui scrutin cu 51.910 voturi (49,65%), indică datele parţiale.

Pe locul al doilea s-a situat candidatul Alianţei PSD-PNL, Nicolae Robu, cu 39.421 voturi (37,7%).

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)

Dominic Fritz a reuşit să adune, în urma scrutinului electoral de duminică, mai multe voturi de la alegători decât obţinuse în 2020. Dacă în 2020 Fritz a obţinut 49.191 de voturi, acum, potrivit rezultatelor parţiale, are 51.910 voturi, adică 49,65%.

ADVERTISING

La rândul său, principalul contracandidat al lui Fritz, Nicolae Robu, care a candidat din partea Alianţei PSD-PNL, obţinea, în urmă cu patru ani, 27.596 de voturi de la timişoreni, iar acum are 39.421 de voturi, adică 37,7%.

Pe locul al treilea s-a situat, în urma alegerilor de duminică, candidatul AUR, Ilie Vasile Sîrbu, care are 4.511 voturi, adică 4,31%.

Aseară, Dominic Fritz anunța că numărătoarea paralelă din aproximativ un sfert dintre secțiile de votare îl dădea câștigător în fața lui Nicolae Robu, dar că "situația se poate mişca într-o parte sau alta".

ADVERTISING

„Dragi prieteni, ce a fost acum o oră, doar nişte zvonuri, acuma este o certitudine. Alianţa Timişoara Unită a câştigat Timişoara. După numărătoarea noastră paralelă, avem deocamdată, din 207 secţii, 45 de secţii cu rezultate pentru primar, deci cam un sfert din secţii avem rezultate şi după aceste rezultate, Dominic Fritz a câştigat 49 la sută şi Nicolae Robu a câştigat 35 la sută

Ziua votului declaratii dupa inchiderea urnelor

Ziua votului declaratii dupa inchiderea urnelor

Publicată de Dominic Fritz pe Duminică, 9 iunie 2024

Bineînţeles că acest rezultat se poate mişca într-o parte sau alta, dar cert este că astăzi stăm în faţa timişorenilor ca învingători. Astăzi timişorenii au dat un vot să mergem înainte, timişorenii au dat un vot să investim în educaţie şi să ne asigurăm că fiecare copil din Timişoara are acces la o infrastructură de educaţie de calitate.

ADVERTISING

Timişorenii astăzi au votat să mergem înainte, să investim în sănătate şi să facem un nou spital municipal. Astăzi timişorenii au votat să mergem înainte, să investim în continuare în infrastructura oraşului, într-un transport comun de calitate astfel încât să ne crească calitatea vieţii tuturor. Şi da, astăzi timişorenii au votat să mergem înainte să recuperăm fiecare metru pătrat din patrimoniul Timişoarei”, a declarat Dominic Fritz.

Vezi și rezultatele la alegerile europarlamentare, în România și în țările UE:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇