Adrian Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte al Casei Naționale de Sănătate. Propus de Vlad Voiculescu, îi fusese și consilier

Adrian Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte al Casei Naționale de Sănătate. Propus de Vlad Voiculescu, îi fusese și consilier
Foto: Facebook Adrian Gheorghe

Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie, Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Adrian Gheorghe a fost numit în funcție în ianuarie 2021, în mandatul de ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Atunci, la propunerea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu a revocat-o pe Adela Cojan, care era președinte al CNAS, și l-a numit pe Adrian Gheorghe. Adrian Gheorghe a fost consilier al lui Vlad Voiculescu în 2016, în primul mandat de ministru al Sănătăţii.

Adrian Gheorghe, în vârstă de 35 de ani, este economist senior în domeniul sănătăţii la Imperial College London, are un doctorat la Universitatea din Birmingham şi a lucrat ca economist în sănătate la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltarea internaţională, potrivit profilului sau de LinkedIn.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇