Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal de DNA

Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal de DNA

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal de DNA. El este acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Publicitate

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cu 251 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 2 voturi nule, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii, potrivit News.ro.

În şedinţa de plen, Adrian Chesnoiu a declarat că este nevinovat şi va dovedi acest lucru.

”Voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală”, a spus el.

Publicitate

Procurorul șef al DNA Crin Bologa a transmis joi Camerei Deputaților o cerere pentru avizarea urmăririi penale și, astfel, ridicarea imunității, în cazul ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

Ulterior, el a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu.

Conform DNA, „în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Mai multe detalii despre acuzațiile de corupție au fost oferite într-un comunicat de DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇