Dosar de corupție pentru ministrul Agriculturii. DNA cere ridicarea imunității

Dosar de corupție pentru ministrul Agriculturii. DNA cere ridicarea imunității

Procurorul șef al DNA Crin Bologa a transmis joi Camerei Deputaților o cerere pentru avizarea urmăririi penale și, astfel, ridicarea imunității, în cazul ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

Detalii despre acuzațiile de corupție sunt oferite într-un comunicat de DNA, fără a fi însă oferit numele lui Chesnoiu. Surse citate de televiziunile de știri au confirmat însă că despre el este vorba și o reacție a venit și de la purtătorul de cuvânt al PSD care a spus, la Digi24, că al său coleg este absolvent al Școlii de Poliție și că se îndoiește că ar fi comis ceva imoral.

ADVERTISING

Rămâne de văzut cum va decurge votul în Parlament. Până una alta, însă, surse citate de Mediafax susțin că Adrian Chesnoiu va demisiona din Guvern și va renunța la funcțiile deținute în cadrul PSD.

Acuzațiile DNA

Potrivit DNA, ministrul e acuzat de abuz în serviciu și patru infracțiuni de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

Aceste fapte ar fi fost comise în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, deci când Chesnoiu era deja membru în Guvern.

ADVERTISING

„Ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați 'agreați' dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

ADVERTISING

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, se arată în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇