A fost făcut un prim pas pentru ridicarea imunităţii fostului ministru Adrian Chesnoiu

A fost făcut un prim pas pentru ridicarea imunităţii fostului ministru Adrian Chesnoiu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

Dezbaterile şi votul secret cu bile asupra acestui raport vor avea loc în plenul de marţi, după plenul comun al Legislativului care începe la 11.00.

După ședința Comisiei Juridice, Chesnoiu a afirmat că este absolut convins că adevărul va ieşi la iveală şi a adăugat că nu este adeptul unei justiţii televizate.

„Acesta a fost şi motivul pentru care, fără niciun fel de ezitare, am luat decizia de onoare, individual, fără să mă consult cu absolut nimeni, de a demisiona din funcţia de ministru, de a mă autosuspenda din PSD şi de a le solicita colegilor mei din toate grupurile parlamentare să voteze cererea de încuviinţare a procurorilor, în vederea derulării activităţilor specifice de cercetare.

ADVERTISING

Sunt absolut convins că, la finalul aceste cercetări, adevărul va ieşi la iveală, iar eu, aşa cum m-aţi cunoscut întotdeauna, nu sunt adeptul unei justiţii televizate”, a spus Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu.

Procurorul șef al DNA Crin Bologa a transmis joi Camerei Deputaților o cerere pentru avizarea urmăririi penale și, astfel, ridicarea imunității, în cazul ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

ADVERTISING

Detalii despre acuzațiile de corupție au fost oferite într-un comunicat de DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇