Iohannis a desemnat interimar la Agricultură. PSD are o listă cu posibili miniștri, inclusiv Petre Daea

Iohannis a desemnat interimar la Agricultură. PSD are o listă cu posibili miniștri, inclusiv Petre Daea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Publicitate

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Adrian Chesnoiu din această funcție, după ce social-democratul a intrat în vizorul DNA.

Anterior, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat că partidul pe care îl conduce are cinci sau şase variante pentru funcţia rămasă vacantă.

Ciolacu spune că Adrian Chesnoiu a avut abordarea corectă, demisionând din funcţie după anunţul potrivit căruia este cercetat de către DNA. 

Publicitate

„Îl felicit pentru acest gest şi această abordare corectă. Cu toţii suntem vremelnici în anumite funcţii şi trecători pe acest pământ. Normal că Adrian era un foarte bun specialist, recunoscut de către toată lumea, atât la Bruxelles, cât şi de către fermieri, agricultori.

Este un moment delicat pentru Adrian, dar cu abordarea pe care a avut-o şi sper că lucrurile să grăbească, să nu treneze acest dosar mai mult decât trebuie în anumite zone, să fie trimis cât mai repede în judecată, îşi va dovedi nevinovăţia”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă va vota pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, liderul PSD a răspuns: „Categoric. E o decizie luată, mai ales că Adrian Chesnoiu ne-a rugat să facem acest lucru indiferent de poziţia Comisiei juridice”.  

El a mai fost întrebat dacă nominalizarea pentru funcţia de ministru al Agriculturii va aparţine tot organizaţiei PSD Olt?

„Nu ştim, e o analiză pe care o să o avem. Cu certitudine va aparţine Partidului Social Democrat. Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu, şi alaltăieri la sediu cu colegii mei, din cele cinci, şase variante o să venim cât mai repede cu o propunere”, a transmis Ciolacu.

Întrebat dacă Petre Daea ar putea reveni la Ministerul Agriculturii, liderul PSD a afirmat: „Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇