Administrația Prezidențială explică de ce soția lui Iohannis face reclamă la bijuterii de mii de euro

Administrația Prezidențială explică de ce soția lui Iohannis face reclamă la bijuterii de mii de euro

După ce toată presa a vuit luni legat de imaginile cu Prima Doamnă a României purtând bijuterii de 12.000 de euro, am primit şi o reacţie oficială de la Cotroceni.

„Prima Doamnă, Carmen Iohannis, promovează creatorii români cu ocazia evenimentelor publice la care participă, atât interne, cât și externe.

La ceremoniile publice care au avut loc la finalul săptămânii trecute în Republica Federală Germania, Prima Doamnă a purtat bijuterii ale unui creator român, inspirate din opera lui Constantin Brâncuși, acesta fiind și motivul utilizării acestora.

ADVERTISING

Bijuteriile au fost returnate creatorului la revenirea în țară, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată și cu ținutele vestimentare purtate de Prima Doamnă.

Nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării bijuteriilor respective”, a subliniat Administrația Prezidențială, luni, într-un răspuns oficial la solicitarea SpotMedia.ro.

image-6

Compania Malvensky (care a furnizat bijuteriile) a fost înființată în 2012 (deci acum 11 ani) de Malvina Cservenschi, fostă prezentatoare de știri la TVR. Aceeaşi companie furnizează bijuterii şi pentru Casa Regală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Societatea a fost pe profit încă din primul an de activitate. Cel mai bun rezultat a fost raportat în 2021 (pentru exercițiul financiar anterior), când Malvensky Corporation SRL a avut o cifră de afaceri de 14.338.477 de lei și un profit de 1.666.038 de lei.

Carmen Iohannis, cu bijuterii de 12.000 de euro

Prima Doamnă Carmen Iohannis s-a afişat în roz, la braţul preşedintelui, la un eveniment din weekend din Germania, purtând bijuterii de 12.000 de euro.

Imaginea soţiei lui Klaus Iohannis a fost ulterior utilizată de Malvensky Corporation, pentru a-şi face reclamă pe Facebook la cele două bijuterii pe care le purta Prima Doamnă.

ADVERTISING

Iată imaginile postate de compania Malvensky.

Carmen-Bijuterii
Foto: Facebook/Malvensky

Şi una de la Administrația Prezidențială în care Carmen Iohannis poartă colierul.

Carmen Klaus Iohannis bijuterii
Foto: Administrația Prezidențială

În fotografiile promoționale ale companiei Malvensky, Carmen Iohannis apare cu două bijuterii.

Le-am căutat pe site-ul oficial al companiei şi am găsit un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care costă 12.500 de lei.

Dar şi un colier Monaco, tot din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care poate fi cumpărat cu 48.000 de lei.

În total, bijuteriile costă aşadar peste 12.000 de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇