5 momente jenante cu Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii (Galerie video)

5 momente jenante cu Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii (Galerie video)

Noul prim-ministru britanic pare inteligent şi elegant, dar este predispus la diverse gafe.

Nu a pretins niciodată că este un om din popor, dar cu pantofii Prada și costumele la comandă, Rishi Sunak încearcă să păstreze o aparenţă de om chibzuit. Cu toate acestea, ultimii șapte ani în politică nu au fost lipsiţi de gafe răsunătoare pentru fostul bancher, care a lucrat la Goldman Sachs, scrie The Guardian.

Rishi Sunak a fost desemnat noul lider al Partidului Conservator şi va fi primit marţi în audienţă de către regele Charles al III-lea, care îl va numi oficial premier al Regatului Unit.

ADVERTISING

Luăm de la săraci pentru a-i ajuta pe cei bogați

Într-un videoclip apărut în presă, Sunak s-a lăudat membrilor Partidului Conservator că a scos bani publici din regiunile urbane defavorizate pentru a ajuta zonele bogate.

Rishi Sunak admits taking money from deprived areas in leaked footage

În imaginile obținute de New Statesman, Sunak spune: „Am moștenit o grămadă de formule de la Partidul Laburist care a împins toată finanțarea în zonele urbane defavorizate”. Apoi, s-a lăudat cu faptul că a început să inverseze acele politici în calitate de ministru de Finanţe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Dependent de coca-cola”

Rishi Sunak: 'I'm a total coke addict'

„Sunt un dependent de Coca-Cola, sunt total dependent de Coca-Cola”, a spus el, într-un interviu cu doi elevi, înainte de a preciza că, de fapt, voia să spună că a fost „dependent de Coca-Cola”.

Gafa de la pompa de benzină

Poate mai grav a fost când s-a prefăcut că este mai puțin bogat decât e de fapt.

Într-o încercare de a marca reducerea prețului la carburanţi, s-a dus să alimenteze, dar s-a dovedit că mașina Kia căreia i-a făcut plinul în fața camerelor aparținea, de fapt, unui angajat de la benzinărie.

„Cel mai jenant lucru care mi s-a întâmplat este că m-am străduit să plătesc benzina pentru o mașină care nu era a mea”, a recunoscut el mai târziu.

ADVERTISING

De fapt, noul premier este unul dintre cei mai bogaţi oameni din UK. Averea politicianului de 42 de ani şi a soţiei sale, fiica co-fondatorului grupului de tehnologie Infosys, este estimată la 730 de milioane de lire sterline, potrivit unui raport anual realizat de publicaţia Sunday Times cu privire la cei mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie.

Nu poate utiliza un card contactless

Cu aceeași ocazie de la benzinărie, el a părut să încerce să plătească o cutie de Coca-Cola scanându-și cardul bancar pe un cititor de coduri de bare. Ulterior, a recunoscut că cineva a trebuit să-l învețe cum să folosească până şi cardul contactless:

„Cineva m-a învățat cum să folosesc acel aparat fără contact. Și vă spun: este o minune modernă uimitoare această tehnologie în aceste zile!”

Nu are prieteni în clasa muncitoare

Într-un documentar BBC din 2001, intitulat Middle Classes: Their Rise and Sprawl, un foarte tânăr Rishi Sunak a vorbit despre prietenii săi aristocrați și despre educația sa privilegiată.

"Am prieteni care sunt aristocrați, am prieteni care sunt din clasa superioară, am prieteni care sunt din clasă muncitoare... Ei bine, nu, nu am din clasă muncitoare”, a declarat el.

„Cu toții spunem prostii când suntem studenți”, a fost explicaţia pe care a dat-o el după ce a devenit politician.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇