După doar 45 de zile ca premier, Liz Truss poate primi indemnizație pe viață de 115.000 de lire sterline pe an

După doar 45 de zile ca premier, Liz Truss poate primi indemnizație pe viață de 115.000 de lire sterline pe an

Liz Truss se confruntă cu apeluri de a refuza indemnizaţia de 115.000 de lire sterline pe an la care va avea dreptul ca fost prim-ministru al Marii Britanii.

Liberal-democraţii sunt de părere că britanicii vor fi nemulţumiţi dacă Liz Truss va revendica indemnizaţia după scurtul şi tumultuosul său mandat în Downing Street, transmite vineri DPA.

Indemnizaţia a fost introdusă în 1991, după demisia lui Margaret Thatcher, pentru a-i sprijini pe foştii prim-miniştri în îndatoririle lor publice după plecarea din funcţie.

ADVERTISING

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Partidului Liberal Democrat, Christine Jardine, a declarat că ar fi "de neconceput" ca Truss să primească această sumă după un mandat atât de scurt.

"Liz Truss va rămâne pentru totdeauna ca prim-ministrul de 50 de zile. Nu ar trebui în niciun caz să i se permită să primească aceeaşi sumă de 115.000 de lire ca indemnizaţie pe viaţă ca şi predecesorii ei recenţi, care au servit toţi în funcţie mult peste doi ani", a spus ea.

"Pentru ca lucrurile să fie şi mai rele, moştenirea lui Truss este un dezastru economic, pentru care conservatorii îi pun pe contribuabili să plătească factura. Ar fi de neconceput ca Truss să dispară cu o recompensă potenţială de şase cifre, în timp ce lasă publicul britanic în suferinţă", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇