44.000 de dosare depuse la Casa Verde Fotovoltaice şi doar 6.000 aprobate: Şeful AFM e însă optimist

44.000 de dosare depuse la Casa Verde Fotovoltaice şi doar 6.000 aprobate: Şeful AFM e însă optimist

Sunt peste 44.000 de persoane care au depus cereri pentru a obţine finanţări prin Programul Casa Verde Fotovoltaice gestionat de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), a declarat, vineri, la Botoşani, preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

Din aceste dosare, doar 6.000 sunt deja aprobate.

În ritmul actual, în care angajaţii AFM reuşesc să analizeze cam 800-1.000 de dosare pe săptămână, ar mai putea dura luni întregi până să termine procesarea tuturor cererilor depuse în anii anteriori.

Totuşi, şeful AFM e optimist şi spune că în câteva săptămâni toată munca va fi gata şi vor lansa chiar şi un nou program la toamnă.

ADVERTISING

"Ştiu că este un interes foarte mare. Eu am găsit acest program blocat. Am reuşit în luna iunie să deblocăm programul. Mulţi dintre dumneavoastră ştiţi că au fost tot felul de sincope, s-a deschis, s-a închis… Noi acum am reînceput reevaluarea.

Sunt undeva la peste 6.000 dosare acceptate.

Mergem într-un ritm de aproximativ 800-1.000 de dosare pe săptămână, pe care le evaluăm şi le aprobăm. Sperăm ca în câteva săptămâni să le terminăm pe toate. Noi avem depuse peste 44.000 de cereri numai pe acest program", a afirmat oficialul AFM, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Cum a calculat nu ne e clar, pentru că nu ştim exact câte dosare s-au analizat dacă doar 6.000 sunt aprobate şi în total erau 44.000.

Însă Laurenţiu Neculaescu are planuri de viitor:

"Am pregătit şi o nouă sesiune a programului, pentru anul 2022, prin care lucrurile se vor schimba şi vor merge mult mai simplu".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇