Casa Verde: Toţi cei care au depus dosare şi îndeplinesc criteriile pot primi finanţare în acest an

Casa Verde: Toţi cei care au depus dosare şi îndeplinesc criteriile pot primi finanţare în acest an

Toţi cei care au depus către instalatorii autorizaţi dosare în cadrul programului Casa Verde şi care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot primi finanţare în cursul acestui an, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Îi pot asigura pe toţi cei care au depus dosarele în decembrie la instalatori şi pe toţi cei 45.614 beneficiari potenţiali că toţi care trec de filtrul de eligibilitate şi de criteriul de finanţare şi pot fi finanţate vor fi finanţate în 2022.

Avem buget pentru 2022 suficient de mare ca să finanţăm 30-35.000. Sunt pentru 35.000 (de beneficiari - n.red.), chiar mai mult dacă trebuie, deci vom finanţa întregul pachet, pentru că este o nevoie şi o cerere uriaşă", a declarat Tanczos Barna, luni seară, la Digi 24.  

ADVERTISING

El a susţinut că programul va trebui continuat, în aşa fel încât să existe etapizări lunare, iar sesiunile de depunere pentru finanţarea de panouri fotovoltaice să se facă în fiecare lună, pentru că acestea sunt "soluţia ideală" pentru gospodăriile afectate de tarifele ridicate la energie.  

"Trebuie să ajungem la sute de mii de gospodării care să beneficieze de sprijin şi să instaleze asemenea panouri”, a spus ministrul.   

Momentan, depunerile în cadrul programului Casa Verde sunt sistate, ministrul afirmând că din martie sau aprilie, cel mai probabil, urmează să se treacă la etapizarea lunară.

ADVERTISING

Săptămâna viitoare vor intra în evaluare dosarele deja depuse, a arătat ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇