Miniştri negri, miniştri gri, ministru alb

Miniştri negri, miniştri gri, ministru alb

• Diana Şoşoacă a fost amendată pentru protestul de duminică, declară repezit dar satisfăcut domnul Cîţu. Ai văzut lume ce curaj au avut lucrătorii domnului Bode? Să mai zică cineva că nu merită poliţiştii măriri de salarii.

Poliţiştii domnului Bode care amendează cuminţi patronii cluburilor de fiţe care se lasă amendaţi la fel de cuminţi, poliţişti care lasă petrecerile să continue după plecarea lor, pe principiul noi amendăm, nu gândim. Corect, cu gândirea se ocupă domnul ministru al Internelor, deşi n-a prea dovedit-o public până acum.

Cu o străfulgerare în priviri pe care nici Einstein n-a avut-o când a descoperit teoria relativităţii, domnul ministru Bode a aflat că amenzile pentru firme pentru nerespectare de reguli în pandemie sunt mici şi culmea, după ce ministrul Voiculescu a aflat că nu poate da afară un bugetar pe motiv de neconstituţionalitate, a aflat şi dumnealui siderat că nu poate închide un club de fiţe.

ADVERTISING

Guvernul declară război cluburilor și vrea să le închidă dacă nu respectă regulile antiCovid, dar nu știe cum: Premierul spune una, ministrul de Interne alta

E clar că suntem în etapa în care miniştrii, în frunte cu domnul Cîţu, află ce nu pot face. Din zona neagră a neputinţei guvernamentale privesc cu jind spre zona gri, aia în care se face ceva, chit că rezultatele nu sunt remarcabile.

Ca să iasă din zona neagră a cluburilor de fiţe domnul ministru de Interne are o metodă sigură: re-amendarea după amendare. Te-am amendat, dă lumea afară din club, şefule, dacă nu o dai în jumate de oră, venim şi te amendăm iar.

Ce dracu e aşa de complicat, domnule ministru? Sau mai bine altă neagră întrebare, ca o mizerie pe un epolet: de ce la majorate de elevi poliţiştii sunt zmei şi la cluburi de fiţe mieluşei?

• Domnul Voiculescu, după a nu ştiu câta gafă de comunicare, a făcut pasul înapoi şi trimite secretari de stat la înaintare ca să explice presei ce şi cum cu pandemia.

Omul a descoperit binefacerile purtătorului de cuvânt ca să acopere gafa monumentală cu întârzierea plăţi medicilor din centrele de vaccinare. Sau poate a înţeles că, dacă nu poate dumnealui, pot alţii.

Exclusiv Cazul personalului din centrele de vaccinare neplătit din decembrie: Ce a omis să spună Vlad Voiculescu atunci când a dat vina pe un funcționar din Ministerul Sănătății (Document)

Cât de fraier poţi să fii să crezi că brambureala hârtiilor va merge mai bine doar fiindcă tu te bărbiereşti zilnic, şezi în fotoliul ministerial şi dai frumos pe Facebook? Scuze, asta nu e atitudine de intelectual rasat, ci atitudine de looser.

Şi ne trezim cu alt domn ministru fără treabă multă prin Guvern, domnul Barna, care ne cere să-i suţinem pupilul. Aşa, netam-nesam, fără argumente, fără minima decenţă a enumerării greşelilor ne-sănătoase făcute de domnul Voiculescu.

Ba mai mult, domnul ministru Barna ne ameninţă şi cu preşedintele Iohannis ca să nu mai cârtim, pe principiul de doi lei: dai în Voiculescu, dai în Iohannis. Bietul om n-o fi aflat că orele de dirigenţie se ţin numai la liceu.

Monşer, în loc de găvăreală politicianistă, nu vrei matale să închizi Facebook-ul voiculescian ca să aibă şi domnul ministru al Sănătăţii vreme să se ocupe ca să mai găsească, să mai reorganizeze, să mai producă nişte paturi la ATI? V-am rămâne profund îndatorat pentru travaliu, domnule ministru Barna.

Marea tocmeală a marilor penibili

• Trebuie să recunosc că mi-am recăpătat un pic de tonus când am auzit că domnul ministru Drulă a dat afară nişte lipitori de afişe din consiliile de administraţie a două autorităţi navale şi a numit în locul lor pe unii de meserie.

E prima oară când văd că un peşte se curăţă de unde se împute, adică de la cap. Iar chestiunea asta mi se pare infinit mai importantă decât lamentările ministrului Stelian Ion care s-a dus în comisiile parlamentare cu cântecul lui şi a plecat de acolo dansând pe maneaua lor.

Numirea în consiliile de administraţie a unor profesionişti în locul unor politruci poate duce la albirea instituţiilor, pentru că numirile de directori vor fi aidoma, iar chelnerii şi nepoţii vor găsi porţile închise când vor dori să dea buzna înăuntru.

De multe ori gesturile mici duc la mari înfăptuiri. Pe când o asemenea curăţenie de primăvară şi pe la Apele Române atât de greu încercate de nepotism şi partizanat politic?

Am mai spus-o, o mai spun: politrucii vârâţi în instituţii în contra naturii fac rău nu că stau acolo degeaba, ci pentru că sunt încredinţaţi că numai şefiile le fac bine la glandă. Demufarea procleţilor de la şefii face bine economiei naţionale.

Ministrul acesta e o floare rară în guvernul prim-ministrului Cîţu. Omul a rezistat asaltului sindicatului de la metrou şi a schimbat conducerea de acolo, prea pe faţă pe gheşeft cu sindicaliştii.

Iese săptămânal la comunicare şi spune ce a făcut şi ce are de gând să facă. Lucrurile au început să se mişte în construcţia de autostrăzi, vorbim de rezilieri de contracte acolo unde nu se face treabă, vorbim de tronsoane de drumuri expres care au ajuns la cei ce fac treabă şi vor să câştige bani.

Uite, planul de drumuri expres şi modernizări de căi ferate care să scoată Oltenia din izână este simplu, corect şi fezabil. Şi mă aştept ca şi alte regiuni istorice să beneficieze de astfel de planuri.

Ministrul Transporturilor a lansat Pachetul Oltenia: drumuri expres, ocolitoare și căi ferate mai rapide

Dacă lucrurile vor merge aşa cum au demarat, după patru ani vom vedea un ministru care va putea îmbrăca fără jenă un costum alb. Cine ştie, dacă nu avem altă şansă putem reconverti omul pentru Interne sau pentru Sănătate, poate pentru ambele două la un loc.

• In încheiere, despre ceilalţi miniştri, negri sau gri, cum or fi ei, vă doresc să auziţi numai de bine. Credeţi că este necesar ca în cazarmele ministeriale cineva să sune mai des şi mai cu forţă deşteptarea? Aveţi dreptate, dar cine să o facă? Şi dacă s-o găsi cineva, va avea goarnă?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇