Guvernul declară război cluburilor și vrea să le închidă dacă nu respectă regulile antiCovid, dar nu știe cum: Premierul spune una, ministrul de Interne alta

Guvernul declară război cluburilor și vrea să le închidă dacă nu respectă regulile antiCovid, dar nu știe cum: Premierul spune una, ministrul de Interne alta

Guvernanții declară război cluburilor de noapte, care funcționează în ciuda pandemiei, dar momentan nu se știe cum: ordonanță de urgență sau proiect de lege. Premierul spune una, iar ministrul de Interne alta.

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni că Guvernul are pregătită o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea activităţii cluburilor şi restaurantelor care nu respectă măsurile de protecţie sanitară, aceasta în cazul în care amendamentul pe această temă nu va fi susţinut în Parlament.

"Am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să-l depună. Domnul Bode a spus astăzi foarte clar - dacă nu va fi susţinut în Parlament, avem pregătită o ordonanţă de urgenţă prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi care nu respectă legislaţia în vigoare, activităţi economice, nu este vorba numai despre cluburi", a spus Cîţu la Parlament.

ADVERTISING

El a arătat că acest amendament vizează suspendarea activităţii, într-o primă fază, cu două săptămâni, iar apoi pe termen mai lung.

Ce spune Bode

În schimb, ministrul de Interne, Lucian Bode, consideră că suspendarea activității cluburilor și restaurantelor poate fi decisă doar în urma aprobării unui proiect de lege, în condițiile în care CCR a hotărât că nu pot fi introduse noi restricții prin OUG.

Am solicitat dlui președinte Ludovic Orban să aducă în discuția coaliției posibilitatea să putem să suspendăm activitatea acestor agenți economici. Avem două variante – amendarea proiectului de lege de aprobare a OUG pentru modificarera Legii 55 sau să venim cu un act normativ. Este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie CCR, nu putem introduce noi restricții prin OUG, ci numai prin lege.

ADVERTISING

Ministrul mai spune că actul normativ trebuie să reglementeze foarte clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea unui agent economic, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea sediului și ce riscă agentul economic care nu respectă regulile.

”O amendă de 1.000 de lei dată unui club de fițe în București nu rezolvă problema”, a punctat oficialul, citat de Mediafax.

Citește articolele momentului pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇