Diana la moaşte sau Sfânta Parascheva, agent electoral

Diana la moaşte sau Sfânta Parascheva, agent electoral

• Trebuie să recunosc că, atunci când parcurg ştiri despre Diana Şoşoacă, nu mai simt nici furie şi nici hazul nu mai este prieten cu mine. Vorba lui Topîrceanu, doar mă cuprinde o tristeţe iremediabilă.

Sentimentul care mă încearcă vine probabil din faptul că ,,subiectul” Diana a fost stors ca o lămâie de gazetari şi nu mai are nici miez, nici aromă, ci doar o acreală neplăcută.

Totuşi, pentru că plouă afară şi cupola cerului are prea mult gri, mă încumet să despic în 3,14 firul prezenţei marii senatoare la pelerinajul de la Iaşi, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

• Iată ce declară Diana Şoşoacă la pelerinaj: Da, deci anul trecut, nu ştiu, poate că Sfânta Cuvioasă Parascheva a vrut să fiu senator tocmai ca să duc la îndeplinire probabil menirea pe care o am, cum zice Sfinţia sa Teodosie.

Din start trebuie spus că în zicere sunt termeni care relativizează declaraţia: nu ştiu şi probabil. Presupun că aici nu e vorba despre dubiile doamnei senatoare, ci mai mult despre o falsă modestie, afişată pentru că dă bine în atmosfera de la pelerinaj.

ADVERTISING

Mai trebuie observat că doamna Diana nu are o relaţie directă cu Sfânta, altfel n-ar fi menţionat numele proaspăt pensionatului obligatoriu din învâţământul bisericesc, Sfinţia sa Teodosie. Asta mă face să cred că povestea cu ,,probabil menirea” i-a fost sugerată de mijlocitor, nu de răspunsul direct primit de la Sfântă.

Să te foloseşti de numele Sfintei Parascheva pe post de agent electoral este, însă, oricum ai roti problema, un păcat capital. Să nu ispiteşti sfinţii, ci doar să te rogi încet la moaştele lor pentru binele lumii este situaţia normală canonic.

• Diana Şoşoacă susţine că a stat la coadă ,,cu poporul” cam 8 km şi a susţinut că va mai sta încă o dată la coadă ca să se roage pentru România.

A stat la coadă din pioşenie şi din respect pentru cetăţeni şi ăsta e un lucru lăudabil făcut de dumneaei. Dar doamna a uitat repede de statul la coadă şi a făcut uz de greutatea funcţiei – un alt păcat capital – ca să intre în biserică, unde nu avea voie. Uite aşa a stricat tot făcutul de bine de dinainte.

Doamna separă apele ca Moise pentru că, dacă este necesară o a doua vizită la raclă pentru înălţarea unei rugăciuni pentru România, rezultă pe cale de consecinţă că prima vizita a fost făcută doar pentru sufleţelul dumneaei. Lucru ce duce la concluzia că România este ceva, iar sufletul doamnei senator altceva, de vreme ce cele două entităţi nu au putut încăpea în aceeaşi rugăciune. Să remarcăm că sufleţelul dumneaei este pus înaintea României. Trist şi iremediabil.

• Diana a spus că există Covid, dar nu există medicamente în spitale și medicii îi omoară pe pacienți, pentru că morții aduc bani.

Povestea asta cu dictatura medicală şi cu doctorii criminali e veche, fumată şi urât mirositoare, mă mir că nu s-a găsit nimeni în afară de Youtube care să-i taie sonorul doamnei senator.

Morţii aduc bani… Cui aduc dacă Guvernul nu mai are parale să plătească cheltuielile de înmormântare? Cine a pus la cale această conspiraţie care ucide oameni în toate spitalele din România, la unison? Cine a format armata asta de criminali în halate albe?

Fractura logică este evidentă. De aceea, o rugăciune la Sfântă ca să readucă în creierul senatoarei conexiunile neuronale şi să-i purifice sufletul de drăcăriile conspiraţioniste se impune. Ar putea să o facă chiar Sfinţia sa Teodosie, mijlocitorul doamnei senator întru cele sfinte.

• Doamna Diana a clamat iarăşi – pentru uzul reportericesc - că vinovat de situaţia din ţară este Arafat, pentru că e musulman. Să ne aducem aminte cu toţii cât a luptat Ştefan cel Mare împotriva Imperiului Otoman, tocmai pentru ca aceste tărâmuri minunate să rămână creştine, a glăsuit dumneaei.

Stimată doamnă, asta s-a petrecut acum vreo cinci sute de ani, povestea asta cu lupta e acum istorie. Imperiul Otoman nu mai există, iar Moldova lui Ştefan este ruptă în două de foştii comunişti sovietici şi aşa a rămas. S-ar putea să auzim două cuvinţele despre rolul acestora sau nu e voie de la ambasadă?

Acum suntem în secolul XXI şi libertatea religioasă este un principiu sfânt: ea este aidoma şi pentru Arafat, şi pentru Şoşoacă.

Ideea că există o conspiraţie musulmană ca un mahomedan să nenorocească lumea română creştină este stupidă: de unde ştiau musulmanii de pandemie acum vreo 40 de ani ca să pună la cale ascensiunea profesională a lui Arafat?

Amestecul profesiei cu religia este făcut de doamna senator pentru a-şi susţine elucubraţiile conspiraţioniste şi asta, în prezenţa moaştelor Sfintei care îndeamnă la respect, este un alt păcat capital.

• Discursul antivaccinist şi antipandemic este vinovat pentru bună parte din morţii din cimitire, la fel de mult ca nepăsarea guvernamentală.

Fiind doamna senator una din principalele promotoare ale acestui discurs, rezultă pe cale de consecinţă că poartă pe suflet acest păcat, aceasta povară.

Dacă o simte sau nu este altă problemă, una personală, dar dacă face promovarea teoriilor conspiraţioniste din pură şi ingenuă neînţelegere şi nepricepere sau mânată de alte interese, asta este o problemă publică.

Tot ce pot spera în această zi tristă şi ploioasă este că din cupola asta gri a cerului de toamnă Sfânta Parascheva se va milostivi şi va da un semn credincioasei venită la racla sa. Un semn că greşeşte şi că trebuie să se pocăiască.

Pentru că n-ar fi bine să lase chestiunea asta pe seama Sfinţiei sale Teodosie, cel ce şopteşte cu păcătoşenie în urechea doamnei senator vorbe otrăvite despre menirea mesianică a dumneaei.

Cât despre vrerea Sfintei Parascheva, eu să fiu în locul dumneaei mi-aş alege cu mai multă atenţie senatorii şi menirile şi n-aş accepta să fiu luat în batjocură drept un pârlit de agent electoral, chiar de ziua mea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇