Steven Seagal face un documentar pentru Kremlin, cu dovezi că rachetele americane au ucis ucraineni (Foto)

Steven Seagal face un documentar pentru Kremlin, cu dovezi că rachetele americane au ucis ucraineni (Foto)

Actorul american Steven Seagal, un vechi susținător al lui Vladimir Putin, care i-a acordat cetățenia rusă în 2016, a vizitat Donbasul, pentru a realiza un documentar care să spună varianta Kremlinului despre război.

Seagal a fost la Olenivka, renumitul centru de detenție din estul Ucrainei, unde zeci de soldați ucraineni au murit arși de vii, la sfârșitul lunii trecute, în timp ce erau prizonierii ruşilor.

Anunțul a fost făcut „în exclusivitate” de Vladimir Soloviov, prezentatorul rus care este unul dintre principalii promotori ai propagandei Kremlinului.

ADVERTISING

„Steven Seagal a vizitat Donbasul. A fost la ruinele centrului de detenție de la Olenivka, unde erau ținuți prizonieri de la Mariupol, inclusiv membri ai batalionului neo-nazist Azov.

Pe 29 iulie, armata ucraineană a atacat cu rachete HIMARS închisoarea. În urma acestui atac, peste 50 de oameni au murit și alți 75 au fost răniți. Regimul de la Kiev a decis să-i distrugă pe azoviți, după ce au început să mărturisească crime de război comise la ordinele autorităților ucrainene.

Actorul a văzut aceste dovezi, inclusiv fragmente ale rachetelor americane, care confirmă implicarea Kievului în masacrarea propriilor soldați”, a scris Soloviev pe contul său de Telegram.

ADVERTISING

El a postat imagini în care Seagal vizitează ruinele închisorii și ține în mână un presupus fragment dintr-o rachetă americană.

Actorul a primit cetățenie rusă în 2016 și, doi ani mai târziu, Ministerul de Externe de la Moscova l-a numit „reprezentant special pentru relațiile umanitare ruso-americane”.

Seagal are o relație apropiată cu Soloviev și a fost printre puținele vedete străine care și-au menținut sprijinul pentru Putin după ce a ordonat invadarea Ucrainei pe 24 februarie. De altfel, actorul a spus că anexarea Crimeii a fost „foarte rezonabilă” și l-a descris pe Putin drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali în viață”.

ADVERTISING

Pentru invadarea Ucrainei, Seagal a dat vina pe „o entitate exterioară care a întors cele două țări una împotriva celeilalte”.

steven-seagal-putin
Foto: Arhivă site Kremlin, 4 septembrie 2015

În aprilie, când a împlinit 70 de ani, actorul american a dat o mare petrecere într-un restaurant de lux din Moscova, unde au participat unii dintre cei mai importanți susținători ai Kremlinului, inclusiv Soloviev sau redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonian.

La sfârșitul lunii iulie, într-un interviu acordat presei ruse de stat, Seagal s-a plâns că se confruntă zilnic cu rusofobia, fără a da detalii. El a sugerat însă că ar putea demisiona din postul de la Ministerul de Externe, pentru că „relaţiile dintre SUA şi Rusia, după cum ştiţi, sunt extrem de tensionate”.

Documentarul lui Seagal e menit să-l contracareze pe cel al actorului american Sean Penn, care era la Kiev în momentul în care a pornit războiul și a cules informații și imagini direct de pe front o lungă perioadă.

steven-seagal-vladimir-putin
Foto: Arhivă site Kremlin, 25 noiembrie 2016

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇