Solistul Green Day renunţă la cetăţenie: Nu vreau să mai fiu un american idiot (Video)

Solistul Green Day renunţă la cetăţenie: Nu vreau să mai fiu un american idiot (Video)

Billie Joe Armstrong nu mai vrea să fie un „american idiot”. În plin turneu „Hella Mega”, alături de Fall Out Boy şi Weezer, liderul grupului Green Day a reacţionat la decizia Curţii Supreme luată vineri de a revoca dreptul la avort în Statele Unite, asigurată de legea federală Roe v. Wade.

Publicitate

Pe scena de la London Stadium, cântăreţul a declarat că intenţionează să renunţe la cetăţenia americană şi să se stabilească în Marea Britanie.

„Sunt prea multe prostii în lume ca să te întorci în această ţară mizerabilă. Nu glumesc, veţi auzi mai multe de la mine în următoarele zile", a declarat el mulţimii, înainte de a striga: „F*ck America", potrivit BFM TV. 

Green Day's Billie Joe Armstrong Tells The Crowd He's Renouncing US Citizenship

După decizia luată de Curtea Supremă americană, numeroşi artişti s-au mobilizat pentru a denunţa această revocare. Unii, precum Taylor Swift, Olivia Rodrigo şi Phoebe Bridgers, s-au folosit de reţelele de socializare sau de scenă pentru a-şi striga revendicările. 

Publicitate

Alţii, precum Lizzo sau Rage Against the Machine au anunţat că fac donaţii în beneficiul programelor americane de planificare familială. 

Emblematica lege Roe v. Wade, care din 1973 a garantat dreptul femeilor americane de a avorta, a fost revocată pe 24 iunie 2022, majoritatea judecătorilor considerând-o astăzi „total nefondată”. Prin urmare, fiecare stat este acum liber să reglementeze avortul.

Guvernatorii din California, Oregon şi Washington au anunţat deja o iniţiativă comună pentru a garanta accesul la avort. Dar mai multe state, au anunțat că îl interzic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇