Protest pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto & video)

Protest pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto & video)

O femeie a fugit vineri seară pe covorul roșu de la Cannes și s-a dezbrăcat, într-un gest de protest față de crimele comise de ruși în Ucraina.

Ea avea pieptul pictat în culorile steagului Ucrainei și scris mesajul „nu ne mai violați”.

Totodată, chiloții de culoare albă fuseseră vopsiți cu vopsea roșie, potrivit BBC.

Cannes 2022 protest nud topless
Foto: Hepta.ro

Ziua 87 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

În imagini se observă cum actorii care se aflau la acel moment pe covorul roșu nu au intervenit în niciun fel, ba chiar au părut că ignoră total incidentul.

Protester in Ukraine flag color paint storms Cannes red carpet

Până acum în Ucraina sunt documentate și anchetate zeci de cazuri de viol. Mai mult, oficiali ucraineni, dar și ai ONU spun că există informații că soldații ruși au comis abuzuri sexuale și împotriva unor bărbați și băieți ucraineni.

ADVERTISING

La începutul lunii mai, Pramila Patten, reprezentantul special al ONU pentru cazurile de violență sexuală pe timp de război, spunea, de la Kiev, ca aceste zeci de cazuri sunt „doar vârful icebergului” și făcea apel la toate victimele să depună plângeri.

Printre mărturiile strânse de la victime, cele mai îngrozitoare sunt cele despre violurile în grup, cele comise sub amenințarea armei sau în fața copiilor.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Ludmila Denisova, a documentat și cazurile a 25 de femei ținute într-un subsol și violate continuu de soldații ruși, în Bucea.

ADVERTISING

Patten spune că violența sexuală este cea mai ieftină și eficientă armă de război.

„Ieftină, pentru că nu presupune niciun cost. Eficientă, pentru că nu afectează doar victima, ci întregi familii, comunități. Este un război biologic. Un război psihologic”, a explicat oficialul ONU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇