Pink Floyd a scos pentru Ucraina prima piesă după 28 de ani. Vocea aparţine unui tânăr ucrainean, rănit în luptă (Video)

Pink Floyd a scos pentru Ucraina prima piesă după 28 de ani. Vocea aparţine unui tânăr ucrainean, rănit în luptă (Video)

Legendara trupă rock Pink Floyd a lansat melodia „Hey Hey Rise Up” în sprijinul poporului ucrainean.

Este prima melodie nouă scoasă de Pink Floyd din 1994, iar toate încasările vor merge către ajutor umanitar destinat ucrainenilor, se arată într-un comunicat al trupei citat de CNN.

Melodia este interpretată de chitaristul David Gilmour și bateristul Nick Mason, alături de basistul Guy Pratt și Nitin Sawhney la clape.

Vocea îi aparţine lui Andri Klyvniuk de la trupa ucraineană Boombox. Trupa a folosit vocea tânărului ucrainean cântând în centrul Kievului, unde a interpretat „un cântec de protest scris în timpul primului război mondial, care a fost preluat în întreaga lume în ultima lună”.

ADVERTISING

Chitaristul Gilmour, care are o noră din Ucraina, a relatat că s-a simțit mișcat de spectacolul ţinut de Klyvniuk „într-o piață din Kiev, cu această frumoasă biserică, cu cupolă de aur și... în liniștea unui oraș fără trafic sau zgomot de fond din cauza războiului”.

„A fost un moment puternic care m-a făcut să vreau să-l pun pe muzică”, a spus el.

Pink Floyd transmite că acum cântărețul ucrainean, care și-a părăsit trupa pentru a se alătura armatei, se află în spital după ce a fost lovit de schije.

ADVERTISING

„Noi, ca atât de mulți, am simțit furia și frustrarea din cauza acestui act ticălos de invadare a unei țări democratice independente și pașnice, al cărei popor a fost ucis de una dintre marile puteri ale lumii”, a spus Gimour.

„Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina și, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greșit ca o superputere să invadeze țara democratică independentă, care a devenit Ucraina.”

Pink Floyd - Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

Ziua 44 de război în Ucraina - cele mai importante evenimente şi declaraţii

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇