Modelul în miniatură al grajdului lui Banksy, vândut la licitaţie în două minute, pentru o sumă uriașă

Modelul în miniatură al grajdului lui Banksy, vândut la licitaţie în două minute, pentru o sumă uriașă

Un grajd în miniatură al artistului stradal Banksy a fost vândut pentru mai mult de 1 milion de lire sterline la licitaţia organizată de Anderson & Garland, scrie BBC.

Clădirea minusculă din paie a apărut într-un sat model din Great Yarmouth, Norfolk, în timpul expoziţiei Great British Spraycation de Banksy. 

A existat un interes din toată lumea pentru licitaţia de la Newcastle şi a fost vândut unui ofertant prin telefon în mai puţin de două minute.

Lucrarea a fost scoasă la vânzare de proprietarii satului model, care au înlocuit-o cu o replică de teamă că originalul ar putea fi furat.

ADVERTISING

Preţul adjudecat pentru opera de artă a fost de 800.000 de lire sterline, dar odată cu adăugarea comisionului şi a onorariului artistului, preţul a ajuns la peste 1 milion de lire sterline.

Grajdul, care prezintă un şoarece şi cuvintele „Go Big Or Go Home” mâzgălite pe lateral, a apărut în satul model pe 6 august. A trecut neobservat timp de două zile până când un vizitator l-a zărit, iar ulterior a fost confirmat al lui Banksy de către Pest Control, care autentifică lucrările artistului.

Join us tomorrow at approximately 12:15pm to see Banksy: The Merrivale Stable, go up for auction as part of the Modern...

Publicată de Anderson & Garland - auctioneers since 1840 pe Miercuri, 26 ianuarie 2022

Obiectul a fost împrumut Muzeului din Peterborough pentru o expoziţie de artă urbană şi a adus un număr record de vizitatori în săptămâna de după Crăciun. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇