Banksy, operă nouă pe peretele unei închisori. S-a filmat pictând, dar nu și-a dezvăluit identitatea nici de această dată

Banksy, operă nouă pe peretele unei închisori. S-a filmat pictând, dar nu și-a dezvăluit identitatea nici de această dată

Artistul britanic Banksy a împărtășit pe rețelele sociale un video cu el pictând un grafitti cu un deținut evadând, atârnat de o ”sfoară” făcută din hârtie înnodată care are la capăt o mașină de scris.

Imaginea a apărut luni pe peretele unei foste închisori din orașul Reading, relatează Reuters.

Filmat de un complice, video-ul arata cum Bansky, îmbrăcat într-un pulover cu glugă lucrează rapid la adăpostul întunericului, fără să-și arate în vreun moment fața.

A video of Banksy painting his latest graffiti 'Create Escape'

British artist Banksy shared a video of himself painting his latest graffiti https://reut.rs/3sSbqaR

Posted by Reuters on Friday, March 5, 2021

Banksy și-a câștigat reputația la nivel mondial pentru modul subversiv în care își exprimă arta stradală, iar lucrările sale sunt vândute cu milioane de dolari. Însă artistul alege în continuare să-și țină ascunsă identitatea.

ADVERTISING

”Create Escape”

Filmarea, care a fost făcută publică pe contul de Instagram joi, cu mesajul ”Create Escape”, este odă adusă emisiunii Bucuria Picturii.

Bucuria picturii a fost o emisiune americană de televiziune de o jumătate de oră creată și găzduită de pictorul Bob Ross, care a avut loc între 11 ianuarie 1983 și 17 mai 1994. În fiecare episod, Ross a predat tehnici pentru pictura în ulei peisagistică, completând o pictură în fiecare sesiune, scrie Wikipedia.

Apoi, pe măsură ce imaginea deținutului este prezentată de la înălțime, din dronă, se aude vocea lui Bob Ross spunând: ”Pictura, pentru mine, reprezintă libertatea”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Într-un final, apar doi polițiști plimbându-se lângă perete, privind spre pictură.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇