Celebrul Banksy sponsorizează o navă de salvare a refugiaţilor din Mediterană

Celebrul Banksy sponsorizează o navă de salvare a refugiaţilor din Mediterană

Artistul stradal Banksy sponsorizează o ambarcaţiune de salvare a refugiaţilor în Marea Mediterană, potrivit organizaţiei germane non-guvernamentale Sea-Watch, informează DPA.

”O ambarcaţiune sponsorizată şi pictată de #Banksy, un echipaj SAR din toate regiunile Europei – @MVLouiseMichel a îndeplinit deja două misiuni în cadrul #SeaWatch4, salvând de asemenea 89 de persoane pe cont propriu”, a scris pe Twitter organizaţia germană, joi seară. ”Suntem încântaţi de încurajarea în roz pe care am primit-o!”.

ADVERTISING

Publicaţia britanică The Guardian a scris că Banksy a finanţat ambarcaţiunea pentru a salva refugiaţi care încearcă să ajungă în Europa din nordul Africii.

Potrivit publicaţiei, vasul Louise Michel a ridicat ancora dintr-un port spaniol în apropiere de Valencia, pe 18 august. Ambarcaţiunea a salvat joi 89 de persoane aflate în pericol în centrul Mediteranei, printre care 14 femei şi patru copii.

Ambarcaţiunea de salvare se află în prezent în căutarea unui port în care să îi debarce pe pasagerii salvaţi, mai scrie ziarul britanic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vasul, un iaht cu motor şi cu o lungime de 31 de metri, s-a aflat anterior în proprietatea autorităţilor vamale franceze şi, deşi este de dimensiuni mai mici, este mai rapid decât alte ambarcaţiuni de salvare ale aceleiaşi organizaţii non-guvernamentale.

Identitatea lui Banksy rămâne în continuare un mister. Se ştie că artistul este originar din Bristol, în sud-vestul Angliei, şi că s-a mutat la Londra, la sfârşitul anilor '1990. Operele sale vorbesc despre teme precum persoane fără adăpost, consumerism şi pandemia de coronavirus.

ADVERTISING

Banksy încurajează purtarea măstii într-o operă de artă făcută pe pereții metroului londonez


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇