Metallica și Rolling Stones și-au luat câini care pot depista COVID-19 la concerte

Metallica și Rolling Stones și-au luat câini care pot depista COVID-19 la concerte

Cele mai mari trupe din lume au găsit o modalitate inedită de a evita infectările, în timpul pandemiei, prin măsuri de siguranță folosite și în unele aeroporturi.

The Rolling Stones, Tool, The Black Keys, Eric Church şi Metallica au apelat la câini dresaţi special pentru a adulmeca virusul SARS-CoV-2.

Aceștia patrulează prin culise, la concerte, pentru a se asigura că membrii din staff nu răspândesc boala.

Metallica şi-a folosit deja noii „angajaţi” la concertele din Fort Lauderdale şi Atlanta de anul trecut, Totodată, dar şi la spectacolele de aniversare a 40 de ani de la San Francisco, de luna trecută.

ADVERTISING

Şi cei de la Tool au plecat în turneu prin SUA alături de echipa canină.

Mai nou, din cauza noii tulpini Omicron, câinii au fost dresaţi să adulmece inclusiv măştile de protecţie.

La sfârşitul anului 2021, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Florida au descoperit o rată de acurateţe de 97,5% în identificarea biomarkerilor asociaţi cu coronavirusul.

„Este unul dintre cele mai mari procente pe care le-am văzut vreodată şi fac această muncă de peste 25 de ani cu tot felul de câini detectori”, a declarat pentru The Guardian Dr. Ken Furton de la FIU, cercetător în chimie criminalistică. „Este cu adevărat remarcabil”.

ADVERTISING

Totuşi, câinii nu sunt încă un instrument de diagnostic aprobat de FDA, aşa că, dacă semnalează pe cineva ca fiind infectat, acea persoană trebuie să facă un test COVID-19 pentru a-l confirma.

Cu toate acestea, unele cercetări indică faptul că aceştia pot fi mai sensibili la virus, identificând indivizii infectaţi chiar înainte ca aceştia să fi acumulat suficientă încărcătură virală pentru a fi testați pozitiv.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇