De astăzi, pe Aeroportul din Sibiu, persoanele infectate cu COVID-19 vor fi detectate cu ajutorul câinilor

De astăzi, pe Aeroportul din Sibiu, persoanele infectate cu COVID-19 vor fi detectate cu ajutorul câinilor

Pasagerii care ajung, începând de sâmbătă, în Aeroportul din Sibiu sunt verificați de câini capabili să detecteze infectarea cu noul coronavirus.

Pasagerii vor trece printr-un spațiu special amenajat, unde vor aștepta câteva secunde, perioadă în care vor fi verificați de câini capabili să detecteze „mirosul specific infectării cu Covid.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

ADVERTISING

Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Proiectul prin care sunt folosite echipe canine special pregătite de Centrul Chinologic Sibiu al Poliției Române pentru depistarea virusului SARS-Cov-2 se derulează pentru o perioadă de 60 de zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat derularea proiectului pilot în incinta Aeroportului Internațional Sibiu, la terminalul „Sosiri”.

Sunt folosiți cinci câini special antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 în cadrul Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

Câinii fac diferența dintre un om bolnav și unul sănătos. E cel mai ieftin test COVID, deloc invaziv și cu acuratețe de 97%


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇