Kevin Spacey a fost achitat la Londra de toate acuzațiile de agresiune sexuală. Mărturie în lacrimi: Am pierdut totul în câteva zile (Video)

Kevin Spacey a fost achitat la Londra de toate acuzațiile de agresiune sexuală. Mărturie în lacrimi: Am pierdut totul în câteva zile (Video)

Actorul american Kevin Spacey a fost achitat miercuri într-un proces din Marea Britanie în care îi fuseseră aduse 9 capete de acuzare privind agresiunea sexuală a patru bărbați, între 2001 și 2013.

Deținător a două Oscaruri, Spacey, în vârstă de 64 de ani, a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile și la finalul procesului de la Tribunalul Southwark Crown din Londra, juriul a ajuns la aceeași concluzie, potrivit CBS News.

Juriul a deliberat peste 12 ore, dar nu a reușit să ajungă la un verdict unanim. Judecătorul i-a întrebat dacă pot ajunge la o decizie cu majoritate de 10 la 2 și, în mai puțin de o oră au anunțat că actorul e nevinovat în toate cele 9 capete de acuzare.

ADVERTISING

Flancat de avocații săi, Kevin Spacey a venit în fața presei pentru o foarte scurtă declarație, după verdict.

„Îmi imaginez că mulți dintre voi puteți înțelege că o să îmi ia ceva timp să procesez totul, după ce s-a întâmplat astăzi aici. Dar vreau să spun că sunt extrem de recunoscător juriului pentru că a stat să examineze toate probele și toate datele cu atenție, înainte să ia decizia. Și am primit verdictul cu smerenie. Vreau să mulțumesc și angajaților tribunalului, agenților de securitate care au avut grijă de noi în fiecare zi, echipei mele de avocați care au fost aici zi de zi și… atât am de spus la acest moment”, a spus actorul, vizibil obosit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acuzatorii și mărturia în lacrimi a lui Spacey

Toți cei patru acuzatori din Marea Britanie au depus mărturie, dar identitatea lor e secretă, potrivit legilor britanice. Ei au spus că actorul este un prădător și un abuzator sexual.

Spacey, care a fost condus Teatrul The Old Vic din Londra între 2004 și 2015, a fost acuzat că a drogat și a întreținut un act sexual cu un tânăr actor în timp ce dormea. Alte acuzații au venit de la un șofer care a susținut că Spacey l-a strâns atât de tare de organele genitale încât „aproape că a ieșit de pe șosea".

ADVERTISING

Un alt acuzator a spus că Spacey l-a supus la „abuzuri sexuale umilitoare", iar al patrulea a povestit că l-a sărutat pe gât și i-a spus „să stea liniștit”, după care a început să-l atingă în zonele intime.

Și actorul a depus mărturie. El a povestit, cu ochii în lacrimi, cum aceste acuzații i-au distrus viața.

„Am fost judecat înainte ca prima întrebare să fie pusă sau să se răspundă la ea. Mi-am pierdut slujba, mi-am pierdut reputația, am pierdut totul în câteva zile", le-a spus el juraților.

Acuzaţiile la adresa sa fuseseră formulate în toiul mişcării #MeToo şi al „scandalului Weinstein", după numele producătorului de film american vizat de numeroase acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală, dezvăluite în toamna lui 2017.

Acestea au avut consecinţe grele asupra carierei lui Spacey, actorul fiind scos de Netflix din distribuţia „House of Cards" în care juca personajul principal. El a fost condamnat ulterior să plătească 31 de milioane de dolari companiei care a produs serialul.

Spacey a fost găsit nevinovat de agresiune sexuală și în octombrie 2022, în SUA. Juraţii unei instanţe civile din New York i-au respins acuzaţiile actorului Anthony Rapp, care l-a învinuit pe starul de la Hollywood că l-a atins nepotrivit în urmă cu 36 de ani, în timpul unei seri petrecute împreună în Manhattan.

Kevin Spacey found not guilty in sexual assault trial

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇