Actorul acuzat că a violat sau agresat sexual mai multe femei în Bucureşti a fost condamnat la închisoare

Actorul acuzat că a violat sau agresat sexual mai multe femei în Bucureşti a fost condamnat la închisoare

Alexander Zudor, actor şi model, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru viol şi tentativă de viol.

Bărbatul de 46 de ani este acuzat că a ameninţat cu un cuţit mai multe femei din Bucureşti, pentru a le agresa sexual, iar într-un caz chiar şi-a violat victima.

Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat pe Alexander Zudor la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol (faptă comisă în 1 noiembrie 2020), la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de viol (comisă în 5 decembrie 2020), la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă la viol (infracţiune din 15 decembrie 2020).

"(...) contopeşte pedepsele cu închisoarea de: 5 ani şi 4 luni, 2 ani şi 6 luni şi 2 ani şi 6 luni şi aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 4 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1 an şi 8 luni închisoare (o treime din suma celorlalte pedepse - 5 ani), în final urmând ca inculpatul Zudor Alexander să execute pedeapsa de 7 ani închisoare în regim de detenţie", se arată în decizia instanţei.

Totodată, bărbatului i-au fost interzise mai multe drepturi şi va trebui să plătească 5.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Istoria agresiunilor

Potrivit Poliţiei Capitalei, în 1 noiembrie 2020, în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul Secţiei 18 au fost sesizaţi de un bărbat care a sunat la 112 spunând că, în timp ce prietena sa se deplasa către domiciliu, în dreptul unui imobil din Sectorul 5, a fost abordată de un bărbat necunoscut, care, sub ameninţarea unui obiect tăietor, a împins-o între autoturismele parcate şi, prin violenţă, a agresat-o sexual.

Ulterior, la aceeaşi subunitate de poliţie s-a prezentat o femeie care a reclamat că, în 5 decembrie, în jurul orei 21.30,  în timp ce se deplasa pe o stradă din Sectorul 5, a fost agresată fizic de o persoană necunoscută, care, sub ameninţarea unui obiect tăietor, a încercat să o împingă spre un teren viran.

Ambele cazuri au fost preluate de Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

"La jumătatea lunii decembrie 2020, la o altă subunitate de poliţie, o femeie reclama că în ziua de 15 decembrie 2020, în jurul orei  21.00,  în timp ce se afla în scara unui bloc din Sectorul 4, un bărbat necunoscut a intrat cu ea în lift, apoi a ameninţat-o cu un obiect tăietor, în încercarea de a întreţine raporturi sexuale. Şi acest caz a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, iar din coroborarea datelor s-a conturat ipoteza că în toate situaţiile ar fi vorba despre aceeaşi persoană.

Astfel, din datele şi probele administrate în cauză (inclusiv imagini surprinse de camere de supraveghere - n.red.) a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 46 de ani ar fi comis faptele reclamate", arăta sursa citată.

La începutul lunii februarie, Alexander Zudor a fost arestat preventiv.

Cine este Alexander Zudor, imaginea PNL

Alexander Zudor este cunoscut publicului din diverse reclame TV.

Alexander Zudor este actor și s-a făcut remarcat în special în spoturi publicitare, însă a deținut şi rolul principal în imnul de campanie PNL la alegerile europarlamentare din 2019. În clip, Alexander Tudor îi conduce pe români către lumină.

Actorul nu are antecedente penale, este divorțat și are doi copii.

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇