George Clooney vrea să pună capăt grevei actorilor și oferă 150 de milioane de dolari

George Clooney vrea să pună capăt grevei actorilor și oferă 150 de milioane de dolari

George Clooney și alte vedete de top de la Hollywood au oferit 150 de milioane de dolari sindicatului actorilor SAG-AFTRA, ca parte a unei propuneri de a pune capăt grevei care se apropie de cea de-a 100-a zi.

Oferta lor, confirmată joi de purtătorul de cuvânt al lui Clooney, ar oferi sindicatului o sumă suplimentară de 150 de milioane de dolari în trei ani și ar putea ajuta la finanțarea unor beneficii pentru sănătate, scrie Reuters.

Clooney a mai spus că vedetele de top îşi vor primi drepturile financiare reziduale doar după ce actorii mai puțin bine plătiți le vor primi pe ale lor.

ADVERTISING

„Mulți dintre cei cu venituri mari doresc să facă parte din soluție. Credem că este corect să plătim mai mult la sindicat”, a declarat Clooney, pentru publicația Hollywood Deadline.

Un purtător de cuvânt al sindicatului nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Membrii SAG-AFTRA sunt în grevă din luna iulie.

Discuțiile dintre sindicat și Alianța Producătorilor de Film și Televiziune s-au întrerupt săptămâna trecută, năruind speranțele pentru o rezolvare rapidă.

Greva, care va marca sâmbătă cea de-a 100-a zi, a perturbat producția de film și televiziune, lăsând fără job mii de angajaţi ai industriei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Scenariştii de film și televiziune de la Hollywood au ratificat un nou contract de trei ani la începutul acestei luni, punând capăt grevei lor, care a durat 148 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇