Coldplay şi-a lansat noua melodie direct în spațiu (Video)

Coldplay şi-a lansat noua melodie direct în spațiu (Video)

Trupa Coldplay a lansat cea mai nouă melodie direct în spațiu. Mai exact, prima persoană din galaxie care s-a bucurat de noua piesă a fost astronautul francez Thomas Pesquet, care se afla la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Melodia se numește ”Higher Power” și videoclipul îi arată pe membrii trupei cântând în timp ce mai mulți extraterești sub formă de hologramă dansează în jurul lor.

Coldplay - Higher Power (Official Audio // Extraterrestrial Transmission)

Înainte de marea lansare, solistul trupei, Chris Martin, a avut o conversație cu Pesquest. Astronautul le-a arătat ce vede el pe fereastra și cum arată Pământul privit de pe Stația Spațială.

ADVERTISING

Martin l-a întrebat care e perspectiva din spațiu când se gândește la Pământ și la oameni.

”Este extraordinar cât de mic și fragil e Pământul. Din spațiu se vede clar că este o oază, e o sferă. Tot ce avem este aici și nu este nimic altceva în altă parte. Deci trebuie să ne folosim resursele cu înțelepciune. Trebuie să lucrăm împreună, să împărțim ce avem”, a subliniat astronautul.

El a precizat și că din spațiu se văd doar râurile, munții, oceanele, toate elementele naturale, arătând că granițele, naționalitățile și toate elementele care ne despart unii de alții sunt doar invenții ale minții umane.

Coldplay x Thomas Pesquet - International Space Station Link-Up

În mai puțin de jumătate de zi, melodia a adunat peste 800.000 de vizionari pe canalul de YouTube al trupei și mii de comentarii. Unul dintre ele a fost chiar al Agenției Spațiale Europene (ESA).

ADVERTISING

”Putem să confirmăm că această melodie spațială e extraordinară”, e comentariul ESA, apreciat de aproape 4.000 de internauți.

”Higher Power” este prima melodie lansată de Coldplay în ultimii doi ani. Într-un mesaj postat pe Twitter săptămâna trecută, trupa povestea că piesa a fost creată la începutul lui 2020, cu ajutorul unei mici claviaturi și a unei chiuvete de baie, potrivit revistei Rolling Stone.

În ultimele săptămâni, trupa a postat pe rețelele de socializare mai multe informații și versuri din melodie, scrise însă cu simboluri speciale, pe care fanii s-au bucurat să le descifreze.

ADVERTISING

Unul dintre mesaje era versul ”Sunt atât de fericit să trăiesc/ Sunt atât de fericit să trăiesc în același timp cu tine”.

Coldplay va interpreta noul hit duminica aceasta, la American Idol și apoi la Brit Awards, ce vor avea loc marți.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇