Formaţiile Coldplay, Arctic Monkeys și The Who scot la licitaţie viniluri rare pentru a susţine industria muzicală

Formaţiile Coldplay, Arctic Monkeys și The Who scot la licitaţie viniluri rare pentru a susţine industria muzicală

Arctic Monkeys, Idles, Coldplay, Sonic Youth, The Clash sau The Who au decis să facă mai multe donaţii de viniluri rare în cadrul unei expoziţii caritabile. Obiectele vor fi vândute la licitaţie, între 24 şi 29 mai. Toate beneficiile în urma vânzărilor vor ajunge la o asociaţie care ajută angajaţii din sectorul muzical a căror sănătate mintală se degradează.

Creat de Asociaţia Helium London, evenimentul, intitulat „Pressing Matters”, va fi gestionat pe platforma Pavement Licker, dedicată artiştilor, scrie revista britanică New Musical Express. 

ADVERTISING

Fără concerte şi festivaluri, industria muzicală nu a scăpat de criză. De mai multe luni, sectorul îşi strigă disperarea şi protestează faţă de închiderea prelungită a spaţiilor culturale. Confruntaţi cu această situaţie, artiştii, obligaţi să-şi anuleze turnee şi să-şi amâne lansările de albume, s-au mobilizat pentru a salva sectorul. 

Evenimentul va fi mai întâi va fi sub formă de expoziţie, din 4 până în 29 mai, la sediul Matchesfashion din Londra. În paralel, o sesiune de vânzări va fi deschisă pe site-ul Helium London, începând din 24 mai, şi tot profitul va ajunge la Music Support, dedicată angajaţilor din industria muzicală care suferă de probleme de sănătate mintală sau dependenţe. 

ADVERTISING

"Organizarea acestei expoziţii a fost cea mai frumoasă convergenţă din viaţa mea personală şi profesională cu scopul de a apăra Music Support. A reunit talente fenomenale", a declarat, într-un comunicat, Jennifer McCormick, fondatoarea Helium London.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇