Cirque du Soleil intră în insolvență din cauza COVID-19

Cirque du Soleil intră în insolvență din cauza COVID-19

Cirque du Soleil a cerut intrarea în insolvență, luni, în condițiile în care pandemia a forțat faimosul operator de circ să-și anuleze spectacolele și să-și concedieze artiștii.

Compania de divertisment din Montreal s-a străduit să își păstreze continuitatea afacerilor pe perioada restricțiilor care au început în luna martie. În tot acest timp, compania a fost forțată să renunțe la 95% din personal și să-și suspende spectacolele temporar, scrie Reuters.

”Cu zero venituri începând din martie, de când am fost nevoiți sa anulăm toate spectacolele din cauza Covid-19, echipa de management a trebuit sa ia o decizie pentru viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, CEO Cirque du Soleil Entertainment Group.

ADVERTISING

Compania a semnat o înțelegere cu investitorii de la fondul de capital privat TPG Capital, Fosun International Ltd din China și fondul de pensii Caisse de depot et placement din Quebec, sub numele căruia grupul va prelua pasivele Cirque du Soleil și va investi 300 de milioane de dolari pentru un eventual restart.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇