Buhnici acuză o vânătoare de vrăjitoare, după amenda CNCD: Ce ar trebui să pățesc? (Video)

Buhnici acuză o vânătoare de vrăjitoare, după amenda CNCD: Ce ar trebui să pățesc? (Video)

George Buhnici a comentat miercuri decizia Consiliului Național al Discriminării de a-l amenda cu 20.000 de lei pentru declarațiile despre „soţia minoră” şi „femeile cu vergeturi și celulită”.

Vizibil iritat, vloggerul a publicat un material video pe canalul său de YouTube în care spune că a aflat din comunicatul prezentat în presă de decizie.

„Anumite publicații au, iată, mai multe date din acest dosar decât am eu, care sunt parte. Vorbim despre o decizie pe care încă o aștept și fără de care nu pot decât să speculez ce s-a reținut legal în acest caz.

ADVERTISING

Derapajul meu de la festival a suscitat, iată, mai mult interes decât multe din materialele pe care le tot public eu de 25 de ani de când sunt jurnalist. Înțeleg de ce și regret în continuare că am amestecat unele cuvinte, unii termeni care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierul nopții, dar intenția mea nu a fost niciodată să jignesc”, și-a început Buhnici mesajul.

El a reiterat cum în primul an din pandemie s-a îngrășat, a trecut printr-o depresie și s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și spune că încă lucrează pentru a obține rezultatele recomandate de medici. Vloggerul admite că poate nu este cel mai în măsură să dea sfaturi de sănătate, dar insistă totuși cu recomandările.

ADVERTISING

„E o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat de aceea pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate, o fac constant în munca mea. Obezitatea nu discriminează pe bază de gen”.

El trece apoi în revistă CV-ul său ca jurnalist, spunând că a fost hărțuit și agresat de nenumărate ori în carieră, dar că a rămas integru, așa cum spune că se va întâmpla și acum, când e folosit de către oricine dorește să „capitalizeze imagine”.

ADVERTISING

„Pentru oricine mă cunoaște de mai mult de două luni, valorile mele sunt clare, iar fondul acelui interviu a fost limpede. Ce mi se pare însă disproporționat este că în ultimele 2 luni am ajuns obiectul unei vânători de vrăjitoare în care oricine a vrut să capitalizeze imagine în urma acestui subiect a făcut-o, chiar și cu riscul unor abuzuri”.

Buhnici acuză Antena Stars că a decupat, editat și ilustrat interviul special pentru a instiga și spune că prima oară când l-a văzut le-a cerut să-l șteargă, lucru pe care l-au făcut doar pentru a-l reposta mai târziu.

El a acuzat și presa că nu i-a cerut un punct de vedere înainte de a relata despre declarațiile filmate, precum și pe cei care, fără să-l cunoască personal, au comentat la televiziuni că ar fi „posibil impotent, pedofil, dezechilibrat sau un soț abuziv”.

„Vă întreb, credeți că avalanșa asta de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care, încă o dată, nu a atins nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la liberă exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii”, conchide Buhnici.

Până unde să îl [….] pe Buhnici?

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇