50 de victime ale lui Harvey Weinstein vor împărți 17 milioane de dolari

50 de victime ale lui Harvey Weinstein vor împărți 17 milioane de dolari

Un judecător specializat în faliment a stabilit ca producătorul Harvey Weinstein să plătească 17 milioane de dolari femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale.

Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

El va plăti despăgubiri din lichidarea companiei pe care o deţinea şi care a depus solicitare de faliment în 2018, scrie BBC. 

Judecătorul a respins o obiecţie a victimelor ca procesul să continue şi în afara unui tribunal specializat în faliment. 

Judecătorul Mary Walrath a motivat că, fără înţelegere, reclamanţii ar fi obţinut mult mai puţin.  

The Weinstein Co a fost înfiinţată ca studiou de film independent, producătorul fiind unul dintre fondatori. 

Compania s-a prăbuşit în 2017, după ce acesta a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit, Weinstein fiind condamnat că a abuzat o femeie producător şi a violat o actriţă. 

Suma de 17 milioane de dolari va fi împărţită între 50 de victime, pentru cele mai grave acuzaţii fiind prevăzută o despăgubire de 500.000 de dolari sau mai mult. 

Pentru înţelegere au votat 39 de persoane, iar opt s-au opus. 

The Weinstein Co şi-a vândut bunurile către Lantern Entertainment, care a devenit ulterior Spyglass Media Group, pentru 289 milioane de dolari.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖