Vreme rea în țară, cu ceață și vânt puternic. Pe munte, doi oameni au murit și cinci au fost răniți

Vreme rea în țară, cu ceață și vânt puternic. Pe munte, doi oameni au murit și cinci au fost răniți

Vremea s-a schimbat, de sâmbătă, iar frigul, vântul și ceața au pus stăpânire pe țară. Și la munte, condițiile meteo dau de furcă salvamontiștilor. Sâmbătă, salvamontiștii au fost chemați la zeci de intervenții. 19 persoane au fost salvate, însă două au murit.

Duminică dimineața, ANM a emis avertizări cod galben de vânt puternic pentru trei județe din țară. Este vorba de zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri, din județele Argeș, Dâmbovița și Prahova. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 90 km/h.

ADVERTISING

De asemenea, Centrul Infotrafic a anunțat că se circulă în condiții de ceață și vizibilitatea este redusă pe autostrăzile A1 și A10.

Sunt semnalate condiții de ceață pe tronsonul kilometric 334-400 al Autostrăzii A1 Sibiu-Deva, dar și pe Autostrada A10 Sebeș – Turda. Vizibilitatea în trafic este redusă astfel pe alocuri între 150 și 200 de metri.

Cod galben de ceață avem și în zeci de localităţi din judeţele Maramureş, Arad şi Bihor, în unele locuri vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri.

”Adaptaţi viteza, măriţi distanţa de siguranţă între autovehicule, evitaţi oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă! Folosiţi luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi nu vă angajaţi în efectuarea de manevre periculoase în condiţii de vizibilitate redusă”, au transmis poliţiştii.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Două persoane au murit și cinci au fost rănite în zonele montane

Vremea rea pe munte a generat și mai multe apeluri de intervenție de urgență la Salvamont. Sâmbătă au fost primite 14 apeluri, 4 la Salvamont Cluj, iar câte un apel la serviciile Salvamont din Harghita, Caraș Severin, Vrancea, Bistrița Năsăud, Gorj, Brașov, Bihor, Suceava, Zărnești și Buzău.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 21 persoane, 5 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate, 2 persoane au decedat şi au fost predate la Serviciul IML”, a informat Salvamont România.

ADVERTISING

Salvamontiștii au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇