Vreme deosebit de caldă la început de 2024 - prognoza meteo pe două săptămâni

Vreme deosebit de caldă la început de 2024 - prognoza meteo pe două săptămâni

2023 se termină şi 2024 începe cu vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an.

Maximele vor fi în toată ţara mult prea mari, dar mai ales în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia în săptămâna dintre Crăciun şi Revelion.

Iată prognoza meteo pe două săptămâni pe regiuni:

Banat

În prima săptămână, temperaturile vor mult peste ceea ce ar trebui să se înregistreze la final de decembrie. Vor fi mici oscilaţii de la o zi la alta şi se vor înregistra maxime, în medie, de 12...14 grade şi minime de 2...4 grade.

Din a doua săptămână, temperaturile mai scad, dar vor continua să fie mai mari decât normele specifice perioadei. Astfel vor fi maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 4...8 grade şi minime de 0...3 grade.

ADVERTISING

Vor fi precipitaţii în prima zi a intervalului, apoi va creşte din nou probabilitatea de apariţie a acestora începând din 30 decembrie.

Crişana

În prima săptămână, temperaturile vor oscila de la o zi la alta, dar se vor menţine mai ridicate decât în mod normal. Astfel, maximele ajung la 9...11 grade, iar noaptea minimele nu scad mai jos de 2 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, chiar din 31 decembrie, temperaturile vor mai scădea, dar se vor situa în continuare peste normele lunii ianuarie.

Vor fi posibile precipitaţii în primele două zile din interval, iar din 29 decembrie, până la finalul intervalului, vor creşte din nou condiţiile de apariţie a precipitaţiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Transilvania

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, în prima săptămână din interval. Se vor înregistra maxime de 8...10 grade şi minime de -1...0 grade. Spre finalul celei de a doua săptămâni, temperaturile vor scădea treptat şi vor fi maxime între 2 şi 5 grade şi minime de -3...-1 grad.

În primele două zile din interval vor fi posibile precipitaţii slabe şi din nou începând din 1 ianuarie.

Maramureş

Şi aici avem maxime peste normele specifice iernii, în medie la nivelul întregii regiuni, de 8...11 grade în perioada 25 decembrie – 1 ianuarie şi minime de 1...4 grade. Din 2 ianuarie temperaturile scad treptat şi vor fi maxime între 2 şi 6 grade şi minime de -2...0 grade.

ADVERTISING

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe în primele două zile din interval şi vor fi, din nou, posibile precipitaţii din 30 decembrie.

Moldova

Vremea va fi deosebit de caldă până pe 2 ianuarie, cu maxime între 8 şi 14 grade şi minime între 2 şi 6 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire ce va aduce maxime de 4 grade şi minime de -2 grade.

În prima săptămână de prognoză precipitaţiile se vor semnala cu totul izolat, dar există probabilitatea extinderii acestora după 1 ianuarie.

Dobrogea

Mult mai cald faţă de mediile multianuale până pe 1 ianuarie, astfel că maximele vor avea medii între 10 şi 16 grade, iar minimele între 2 şi 8 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că regimul termic diurn se va situa între 6 şi 8 grade, iar cel nocturn între 0 şi 2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere din a doua săptămână de prognoză, iar până atunci acestea vor apărea trecător şi izolat.

Muntenia

În prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă, apoi, deşi valorile termice vor scădea uşor, se vor situa în continuare peste mediile perioadei, astfel că, până la 1 ianuarie, maximele vor avea medii între 12 şi 16 grade, iar minimele între 0 şi 4 grade. După aceea se va răci treptat, cu maxime de 6 grade şi minime de -2 grade.

Precipitaţiile vor fi foarte puţine în prima săptămână de prognoză, apoi se vor extinde în toată regiunea şi se vor intensifica.

Oltenia

Între 25 şi 30 decembrie vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime între 12 şi 16 grade şi minime între 0 şi 4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că maximele scad la 6 grade şi minimele la -2 grade.

Precipitaţii se vor semnala cu o probabilitate mai mare din data de 2 ianuarie.

La munte

Vremea va fi neobişnuit de caldă în prima săptămână de prognoză, cu maxime chiar şi de 8 grade. Ulterior se va răci treptat, astfel încât regimul termic diurn va scădea de la 2 spre -2 grade, iar cel nocturn de la -2 către -6 grade.

În prima săptămână de prognoză precipitaţiile vor fi în restrângere semnificativă ca arie şi ca intensitate, dar din data de 1 ianuarie va creşte probabilitatea extinderii acestora.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇