Vine brusc frig, cu lapoviță și chiar ninsoare, după care se face iar cald ca vara

Vine brusc frig, cu lapoviță și chiar ninsoare, după care se face iar cald ca vara

Weekend-ul vine cu o vreme foarte schimbătoare, cu variații mari de temperatură, vânt puternic în mai multe zone și ploi local, dar și lapoviță și ninsoare la munte.

Vremea s-a răci începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost destul de rece în jumătatea nordică a țării, dar și în sud-vest. Local, în zonele de vale, temperatura a ajuns dimineața sub 4-5 grade.

Sâmbătă: vremea se menține caldă

În ciuda dimineții răcoroase, ziua va fi caldă și însorită. În estul și sudul țării, maximele vor atinge 24-27 de grade la prânz, dar temperaturi de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni, anunță aplicația Meteo & Radar.

ADVERTISING

Vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde rafalele pot depăși 70-80 km/h.

Duminică: temperaturile scad cu 5-10 grade în 3 ore

În prima parte a zilei, termometrele vor arăta până la 25-27 de grade în unele zone, însă după-amiaza va pătrunde dinspre nord o masă de aer rece, de origine arctică. Aceasta va disloca rapid aerul cald existent.

Contrastul din cele două mase de aer va fi remarcabil, mai ales în jumătatea estică a țării, unde temperatura va scădea chiar și cu 5 până la 10 grade în numai 2-3 ore.

harta-meteo-radar
Sursa: Meteo & Radar

Pe fondul răcirii bruște a temperaturii se vor produce intensificări puternice ale vântului, cu aspect de vijelie. Local, în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei și în zonele de munte, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vor cădea și ploi locale, în general slabe cantitativ, în afara zonelor montane. Pe culmile din nordul Carpaților Orientali sunt posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Luni: frigul se extinde în sud

Valul de aer rece se va extinde şi în jumãtatea sudicã, astfel încât la nivelul întregii ţãri temperaturile vor ajunge sub valorile obișnuite ale acestei perioade, anunță Meteoplus.

Vor fi ploi slabe în nord-vest şi pe arii restrânse în centrul şi nordul ţãrii, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi posibile precipitaţii mixte.

ADVERTISING

Vântul va prezenta intensificãri pe crestele montane, cu rafale de peste 70-80 km/h şi în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, izolat mai scãzute în estul Transilvaniei.

De marţi, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor depăși din nou 20 de grade.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇