Avertizare meteo: Temperaturile scad brusc de la o zi la alta

Avertizare meteo: Temperaturile scad brusc de la o zi la alta

Temperaturile vor scădea accentuat începând de duminică, vin și ploi și va bate și vântul, informează meteorologii. Vremea se strică mai întâi în zonele de vest și nord ale țării, după care se extinde în toată țara. În București, duminică sunt 29 de grade, după care, de luni, maximele nu vor mai trece de 18 grade.

Iată cum va fi vremea, pe intervale de timp și regiuni.

În perioada duminică, 15 octombrie, ora 12:00 - luni, 16 octombrie, ora 16:00, vor fi ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă şi precipitaţii mixte în zona montană înaltă.

ADVERTISING
  • Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest.
  • Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi izolat 20...25 l/mp.
  • În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri astfel de fenomene vor fi întâlnite și în restul masivelor montane.
  •  Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În perioada duminică, 15 octombrie, ora 18:00 - luni, 16 octombrie, ora 12:00, a fost emisă o avertizare cod galben, vizând intensificări ale vântului.

  • Vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.
  • În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80...110 km/h.

Cum va fi vremea în București

În București, duminică vor fi temperaturi de până la 29 de grade, după care, de luni, temperaturile scad cu peste 10 grade, maximele ajungând la nu mai mult de 18 grade.

ADVERTISING

Potrivit ANM, duminică, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă de 27...29 de grade iar cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, apoi se va înnora treptat.

 În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi luni dimineaţă, temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 11...13 grade.

Luni, vremea se va răci semnificativ, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇