O nouă zi de foc în România, cu peste 40 de grade. De joi, temperaturile scad brusc cu mai mult de 10 grade

O nouă zi de foc în România, cu peste 40 de grade. De joi, temperaturile scad brusc cu mai mult de 10 grade

Meteorologii anunţă o nouă zi caniculară în majoritatea regiunilor ţării, pentru municipiul Bucureşti şi opt judeţe fiind emisă avertizare cod roşu.

Potrivit ANM, miercuri este cod roşu de temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, vestul judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti.

Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, anunţă ANM.

ADVERTISING

A fost emisă și o atenționare cod portocaliu în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei şi în centrul şi sud-vestul Moldovei.

Aici se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral va fi cod galben de caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

image-53

De joi, vremea se răcește

Însă de joi, temperaturile vor scădea brusc în toată țara cu peste 10 grade și vor fi ploi și vijelii. De exemplu, miercuri în București vor fi 40-41 de grade, iar joi, 28.

ADVERTISING

Valul de aer rece, care vine din centrul Europei, vă răci mai întâi Banatul și zona Crișanei, apoi se vă ciocni cu masa de aer fierbinte din centrul și sudul țării.

”Ne vom aștepta la fenomene violente, pe măsură ce masa de aer va avansa spre țara noastră. Vom avea furtuni intense în mai toată țara, vijelii puternice, rafale de vânt care ar putea să depășească 100 km pe oră, ploi torențiale, căderi de grindină”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu pentru Știrile ProTV.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇