Nu vă obișnuiți cu răcoarea! Urmează o lună cu temperaturi neobișnuit de ridicate

Nu vă obișnuiți cu răcoarea! Urmează o lună cu temperaturi neobișnuit de ridicate

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni şi nu trebuie să ne obişnuim cu răcoarea pentru că vom avea parte de temperaturi neobişnuit de mari pentru luna august.

Chiar dacă acum e chiar plăcut, de la începutul săptămânii viitoare, temperaturile medii se vor situa peste cele specifice perioadei, se arată în prognoza pentru următoarele patru săptămini, publicată marți de ANM.

Iar valorile termice se vor menţine peste cele specifice până la începutul lunii septembrie, în timp ce nici nu prea plouă şi persistă seceta.

ADVERTISING

Săptămâna 7-14 august

Doar în această săptămână valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Chiar dacă plouă în această săptămână, ANM explică de ce seceta rămâne o problemă în mare parte din ţară.

ADVERTISING

Conţinutul de apă din sol în cultura de porumb neirigat va prezenta valori scăzute şi deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată şi puternică) pe suprafeţe extinse din Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zone din Moldova, Oltenia şi Crişana, potrivit prognozei de specialitate pentru perioada 8 - 14 august 2023.

"Rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigat, se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în Banat, Maramureş şi Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei şi a Crişanei, local vestul, nordul, centrul, nord-vestul şi nord-estul Munteniei, nordul, estul, nord-vestul, izolat sudul şi sud-estul Moldovei, nordul Dobrogei.

ADVERTISING

Conţinutul de apă din sol va prezenta valori scăzute şi deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată şi puternică) pe suprafeţe extinse din Muntenia, şi Dobrogea, local în vestul, centrul, estul, sudul, sud-vestul şi izolat nord-estul Moldovei, estul Olteniei, vestul Crişanei", potrivit ANM.

Săptămâna 14-21 august 

Revenim la caniculă şi temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 21-28 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 28 august - 4 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇