Meteo: Mai vine un episod de ger, după care vremea se schimbă radical

Meteo: Mai vine un episod de ger, după care vremea se schimbă radical

Meteorologii anunță că mai avem parte de 3-4 zile de ger, după care vremea se va schimba radical, iar weekendul următor va arăta cu totul diferit de cel care tocmai se încheie.

Urmează o perioadă cu temperaturi scăzute, temperaturi care se vor apropia de -16 spre -18 grade în estul Transilvaniei, iar aceste temperaturi le vom avea cel mai probabil marți dimineață, dar și miercuri. Temperaturi similare de altfel vor fi în întreaga țară. Va fi rece pe timpul nopților și dimineților, cu temperaturi între -10 și 0 grade în general, a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM, într-o intervenție la Antena3.

ADVERTISING

De asemenea, ar putea să apară ceața în zonele joase de relief, iar schimbarea o așteptăm undeva spre mijlocul săptămânii, miercuri sau joi, când începe un proces de încălzire.

Astfel, luna februarie va debuta cu o vreme din ce în ce mai caldă. S-ar putea ca în weekendul viitor să avem temperaturi de peste 10 grade Celsius în mare parte din țară, un debut de februarie cu temperaturi mai ridicate decât media perioadei, dar și cu vânt intens în nou în zona de munte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În weekendul următor este posibil, mai ales de joi, să crească regimul de temperaturi, la început în jumătatea sudică a țării. Acolo temperaturile maxime diurne vor urca până la valori de 14, 15 grade, astfel încât ziua de sâmbătă și duminică să aducă valori de 16, 17 grade.

Se pare că prima săptămână din februarie va fi caracterizată de o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi peste ceea ce ar fi trebuit să fie normal, în medie cu 10 grade Celsius. Vorbim de abateri în medie, la nivelul temperaturii medii săptămânale, mai mari de 5-6 grade”, a spus şi Elena Mateescu, director general ANM, la Digi24.

ADVERTISING

Tot în a doua jumătate a săptămânii reapar precipitațiile, mai ales în nordul, centrul țării și la munte. Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, doar pe crestele munților vor mai fi lapoviță și ninsoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇