Martie începe cu căldură, dar nu durează - prognoza meteo pe două săptămâni

Martie începe cu căldură, dar nu durează - prognoza meteo pe două săptămâni

În primele zile din luna martie, temperaturile vor creşte, dar apoi se va răci brusc, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 1-14 martie.

Banat

La începutul primei săptămâni temperaturile vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14…16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6-8 martie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Crişana

Valorile termice vor fi în creștere treptată în primele zile, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime de 12…14 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5…6 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 10 grade.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Transilvania

La începutul primei săptămâni valorile vor fi în creștere treptată, astfel că în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade.

Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie și din nou, cu caracter local și temporar, începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință.

Maramureş

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile, astfel că în zilele de 3 și 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10…12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 3…4 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 și 6 martie, precum și în perioada 11-14 martie.

Moldova

În intervalul 1-4 martie, procesul de încălzire se va resimți mai ales la valorile din timpul zilei, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 5 la 14 grade. Între 5 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3…4 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere a temperaturilor, cu mici variații de la o zi la alta, iar în intervalul 12-14 martie vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Dobrogea

În intervalul 1-5 martie, procesul de încălzire se va resimți îndeosebi ziua, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade. Pe 6 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, prin creșterea treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, se va ajunge ca în intervalul 12-14 martie vremea să devină ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8…9 grade.

Probabilitate pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în datele de 6 și 7 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Muntenia

Vremea se va încălzi până pe 5 martie, când va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor crește de la 8 la 16 grade. Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta și spre sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 12-14 martie.

Oltenia

Vremea se va încălzi în intervalul 1-5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor crește, în medie, de la 10 la 16 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar spre sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie.

La munte

Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Bună sau rea, noi îți spunem în fiecare zi cum e vremea. Merităm un like? 👇 Mulțumim. 🙂